شرکــت ماشیــن طیــور جویبــار
تولید کننده انواع دستگاه جوجه کشی

اصول امنیت زیستی در پرورش طیور

لزوم رعایت اصول امنیت زیستی در پرورش طیور

رعایت اصول امنیت زیستی در مرغداری ها و مراکز جوجه کشی ضروری است، در این نوشته قصد داریم به بررسی مزایا و دلایل رعایت این اصل بپردازیم، برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

سه اصل اصلی امنیت زیستی عبارتند از:

  1. تفکیک و کنترل حرکت افراد و وسایل نقلیه
  2. تمیز کردن
  3. ضد عفونی کردن

چرا ما باید اصل تفکیک و کنترل حرکت را اجرا کنیم؟

تفکیک باعث جلوگیری از ورود عوامل بیماری به محل جوجه کشی طیور می شود و اجرای صحیح این اصل به جلوگیری از انتقال بیماری کمک می کند.

برای انجام تفکیک، باید به نکات زیر توجه داشته باشید.

  • حصار دور جوجه کشی را ایجاد و نگهداری کنید.
  • یک دروازه بسته در ورودی ایجاد کنید.
  • مقررات مربوط به رفت و آمد در جوجه کشی را تنظیم کرده و از رعایت آنها اطمینان حاصل کنید.
  • مطابق با مقررات، ورود و خروج کارگران، تخم مرغ، تجهیزات جوجه کشی،ابزار،جوجه ها و وسایل حمل و نقل را کنترل کنید.
  • تماس بازدیدکنندگان، تحویل مستقیم، میهمانان و اعضای خانواده را به حداقل برسانید – در صورت عملی بودن، صفر کنید.
  • گربه ها، سگ ها و سایر حیوانات را از محوطه دور نگه دارید.
  • کنترل دقیق جوندگان و حشرات را در برنامه های خود بگنجانید.

علاقه مندان برای خرید دستگاه جوجه کشی غاز و سایر پرندگان میتوانند با شرکت کاشین طیور جویبار تماس بگیرند.

چرا ما باید اصل نظافت را اجرا کنیم؟

تمیز کردن با برس، جارو، آب،صابون و مواد شوینده به از بین بردن آلودگی و مواد آلی از سطح ابزارها، تجهیزات، دستگاه جوجه کشی، هچر، کف ها، دیوارها و سقف ها کمک می کند. تنها بعد از پاک شدن آلودگی ها، ضد عفونی کننده ها می توانند به صورت موثر عمل کنند. و احتمال بروز بیماری های جوجه ها را کاهش داده و باعث تولد جوجه های سالم و با کیفیت شود.

توجه ویژه باید به ابزار، تمیز کردن و بخور مناسب تجهیزات جوجه کشی و وسایل حمل و نقل خصوصاً اگر از سایر مزارع، بازارها یا جوجه کشی آمده باشند، انجام شده باشد.تمیز کردن مناسب می تواند تا 80٪ از عوامل احتمالی بیماری زا را از بین ببرد.
با تمیز کردن سریع از گسترش آلودگی در جوجه کشی جلوگیری می شود.

چرا ما باید اصل ضد عفونی را اجرا کنیم؟

ضد عفونی کردن به از بین بردن باقی مانده هرگونه آلودگی یا عوامل بیماری پس از مرحله تمیز کردن کمک می کند.ضد عفونی کردن تنها پس از تمیز کردن خوب موثر است. اطمینان از مناسب بودن مواد ضد عفونی کننده، میزان صحیح غلظت و استفاده صحیح از آن مهم است.اطمینان حاصل کنید که زمان تماس بین مواد ضد عفونی کننده و سطوحی که باید ضد عفونی شوند حداقل 10 دقیقه باشد.

برای جلوگیری از مقاومت آلودگی ها به ضدعفونی کننده، توصیه می شود هر 4 تا 6 ماه یکبار ضد عفونی کننده ها را عوض کنید و مواد جدید خریداری نمایید.

چرا ما باید اقدامات مناسبی را در زمینه امنیت زیستی در جوجه کشی اجرا کنیم؟

  • از انتقال عوامل بیماری زا از جوجه ریزی به مرغداری ها ممانعت می کند.
  • ایجاد منابع آلودگی در جوجه ریزی را به حداقل می رسانید.
  • بو و گرد و غبار را کم خواهید کرد.

اقدامات امنیت زیستی در جوجه ریزی چه مزایایی دارد؟

روشهای ایمن سازی امنیت زیستی در جوجه ریزی مزایای زیر را برای صاحبان جوجه ریزی، کشاورزان و جامعه به همراه دارد:

  • میزان قابلیت جوجه ریزی افزایش یافته، جنین های مرده کاهش می یابد،
  • درصد جوجه های تلف شده در هفته اول کاهش می یابد.
  • جوجه های تولید شده سالم و با کیفیت هستند.
  • بهبود شرایط محیطی و کاری برای کارگران و کاهش احتمال بیمار شدن کارگران.

اصول اصلی امنیت شامل موارد زیر است:

  1. تفکیک و کنترل حرکت افراد و وسایل نقلیه
  2. تمیز کردن
  3. ضد عفونی کردن

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *