شرکــت ماشیــن طیــور جویبــار
تولید کننده انواع دستگاه جوجه کشی

اهمیت رعایت بهداشت در جوجه کشی

اهمیت بهداشت در جوجه کشی

رعایت بهداشت در جوجه کشی از اهیمت بسیار بالایی برخوردار است، خصوصا در جوجه کشی های صنعتی که امروزه در تعداد بالا انجام میشود، عدم توجه به اهمیت بهداشت در جوجه کشی میتواند باعث بروز مشکلات جبران ناپذیری در این فرایند شود، به همین دلیل در این نوشته تصمیم گرفتیم به بررسی این موراد بپردازیم. در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.

رعایت بهداشت در زمان جمع آوری تخم ها

نخستین مرحله در جوجه کشی جمع آوری تخم مرغ ها و ورود آنها به سالن جوجه کشی است.

بهترین روشهای مدیریتی برای منطقه ورود تخم چیست؟

پرسنل تحویل تخم مرغ فقط باید وارد منطقه ورود تخم مرغ شوند. اجازه ورود به مناطق دیگر جوجه ریزی به آنها نباید داده شود.
بعد از پایان فعالیت های روزانه، ناحیه ورود تخم مرغ باید جارو، تمیز و شسته شود. وقتی تخمها هنوز در سالن وجود دارند جارو نکنید چرا که باعث می شود آلودگی به هوا منتقل شده و روی تخم قرار بنشیند. همچنین هنگام اسپری آب باید از پاشیدن آب از کف به تخم ها جلوگیری شود.همچنین باید هفته ای دو بار با مواد ضد عفونی کننده مناسب محل را ضدعفونی کنید.

رعایت بهداشت در زمان جمع آوری تخم ها

چگونه باید یک منطقه جوجه کشی تمیز و ضد عفونی شود؟

  • کف قسمتهای جوجه کشی باید روزانه جارو شود، هر هفته تمیز و ضد عفونی شود.
  • دیوارها، سقف و سینی های مرطوب کننده باید هفتگی تمیز و ضد عفونی شوند.
  • پتوها ، حصیرها یا موادی که برای پوشاندن تخمها استفاده می شود ، باید هفته ای یک بار حداقل 4 ساعت بخور داده شود یا در معرض نور آفتاب قرار گیرد و حداقل یک بار در ماه با مواد شوینده شسته شود (اگر یک جوجه کشی دستی باشد).
  • قسمت های رویی و کناری قسمت خارجی دستگاه جوجه کشی باید به طور مکرر تمیز و ضد عفونی شود – هر 2-3 هفته به طور مناسب.
  • حمام های پا باید روزانه بررسی شوند تا ببینید که از مواد ضد عفونی کننده تمیز مناسبی برخوردار هستند.

نفوذ عوامل بیماری زا به درون تخم به چه دلیلی اتفاق می افتد؟

عوامل بیماری زا از طریق روش های زیر به تخم ها نفوذ می کنند:

  1. انتقال افقی (از خارج): عوامل بیماری زا می توانند از طریق منافذ پوسته وارد تخم شوند.
  2. انتقال عمودی (از مرغ به جوجه): مرغ ها با انتقال عمودی می توانند جوجه ها را آلوده کنند.
  3. شستشوی نادرست می تواند باعث ورود عوامل بیماری زا به تخم شود.
  4. تراشیدن مدفوع یا لکه های پوسته تخم مرغ با تیغه یا کاغذ سنباده باعث افزایش پاتوژن به تخم می شود.
  5. همچنین ممکن است ویژگی های ژنتیکی وجود داشته باشد که باعث افزایش حساسیت در برخی نژادها شود.
  6. همخونی، توانایی جوجه ها را در حمله به عوامل بیماری زا کاهش می دهد.

بیماری جوجه ها درطی جوجه کشی

بیماری جوجه ها درطی جوجه کشی

جوجه ها به علل زیر به بیماری مبتلا می شوند:

1- از طریق مسیر تنفسی ناشی از استنشاق عوامل بیماری زا و قارچ در هوا (سالمونلا ، مایکوپلاسما ، آسپرژیلوس).

2- از طریق ناف هایی که هنوز بسته نشده اند.

3- به طور عمودی از والدین تا جوجه های داخل تخم مرغ (سالمونلا ، مایکوپلاسما).

4- عوامل بیماری زا که از طریق منافذ پوسته تخم مرغ یا ترک های موجود عبور می کنند، به علت:

  • شستشوی نامناسب می تواند در واقع باعث ورود عوامل بیماری زا به تخم شود.
  • تراشیدن کود یا لکه های پوسته تخم مرغ با تیغه یا کاغذ سنباده باعث افزایش پاتوژن به تخم می شود.
  • وسایل دیگری به غیر از تخم ها که با تخم مرغ ذخیره شده است.

5- آلودگی در دستگاه جوجه کشی صنعتی و در طی فرآیند جوجه ریزی از طریق تخم های پوسیده ، تخم های منفجر شده ، پوسته های تخم مرغ یا پر.

6-تجهیزات ، ابزار یا کارگران آلوده

عوامل بیماری زا می توانند از طریق روش های زیر وارد دستگاه جوجه کشی شوند:

  • تخم های تولید شده از والدین بیمار.
  • تخم های کثیف (به دلیل بستر مرطوب و کثیف).
  • وسایل نقلیه مورد استفاده برای حمل و نقل تمیز یا ضد عفونی مناسب نیستند.
  • وسایل و ابزار بخور یا جوجه کشی به درستی تمیز و ضد عفونی نشده اند.
  • وسایل دیگر جوجه کشی به غیر از تخم که با تخم ذخیره شده است. (هیچ چیز دیگری را با تخم ذخیره نکنید).
  • تهویه ممکن است باعث آلودگی شود. به عنوان مثال اگر ورودی هوای جوجه کشی نزدیک آسیاب خوراک باشد، می توان آلودگی های منتقل شده توسط هوا را توسط سیستم تهویه به داخل دستگاه وارد کند.
  • آب مورد استفاده برای تمیز کردن حاوی عوامل بیماری زا است.
  • افرادی که در جوجه کشی کار می کنند یا از آن بازدید می کنند، دست خود را نشسته اند، یا کفش را عوض یا ضد عفونی نکرده اند و از لباس محافظ دیگری استفاده نکرده اند.
  • محوطه جوجه ریزی ایمنی زیستی ندارد و حیوانات، جوندگان یا حشرات می توانند وارد محل جوجه کشی شوند و دستگاه را آلوده کنند.

آیا ممکن است عوامل بیماری زا بهمراه افراد وارد جوجه کشی شود؟

افرادی که با طیور ناسالم یا بیمار در تماس بوده اند یا از بازارهای پرندگان زنده دیدن کرده اند می توانند عوامل بیماری زا را در وسایل نقلیه، لباس، کفش، دست و سایر مواد خود حمل کنند. بنابراین، قبل از ورود به جوجه کشی، وسایل نقلیه باید ضد عفونی شوند و از افراد خواسته شود که دست های خود را بشویند، کفش و لباس هایشان را عوض کنند.

برای جمع آوری تخم های تمیز تر لازم است :

  1. سالن نگهداری مولد تمیز باشد.
  2. کف سالن را خشک و تمیز نگه دارید – بخش هایی که خیس می شوند را تمیز و خشک نمایید.
  3. لانه هارا به تعداد کافی در مکانهای مناسب قرار دهید. (مکانهای ساکت، به دور از آفتاب مستقیم و مکانهایی که به آسانی قابل شناسایی هستند).
  4. مرغ ها را برای تخمگذاری در لانه ها تمرین دهید  تا تخمگذاری روی کف سالن به حداقل برسد.
  5. کف لانه ها باید خشک و تمیز باشد.
  6. لانه ها باید از مدفوع و آلودگی تمیز باشند. تخمها را به طور منظم جمع آوری کنید (به طور متوسط 4 بار در روز) و آنها را در سینی های تمیز مرتب کنید.
  7. فقط از سینی های تمیز و آسیب ندیده یا مواد بسته بندی استفاده کنید.
  8. همیشه تخم مرغ ها را طوری در سینی قرار دهید که انتهای بزرگتر آنها بالا باشد.
  9. تخمها را داخل سبد نگذارید زیرا به راحتی ترک می خورند.
  10. محل نگهداری تخم ها را فقط در صورت عدم وجود تخم تمیز کنید. جارو زدن و یا سمپاشی در زمان وجود تخم باعث افزایش آلودگی آنها می شود.
  11. مطمئن شوید کارگرانی که با تخم ها سروکار دارند دستانشان تمیز است. پس از کار با پرندگان مرده یا بیمار، فضولات و یا مواد آلوده دیگر، ابتدا دستانتان را شسته بعد به تخم ها دست بزنید.
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *