همه تولید کنندگان جوجه یک روزه از نیاز به تأمین برخی از پارامترهای اساسی در طی جوجه کشی از جمله دما، رطوبت، چرخش تخم و تهویه هوا آگاه هستند.
همه این موارد مهم هستند، اما در این مقاله به دما و پیامدهای دمای بالا در طی جوجه کشی برای عملکرد جوجه توجه خواهیم کرد.
دما رشد جنین و سرعت رشد را کنترل می کند، اما جنین نمی تواند درجه حرارت خود را در طی جوجه کشی تنظیم کند.
در طی نه روز اول جوجه کشی، جنین ها کوچک هستند و فعالیت کمی دارند. بنابراین، تولید حرارت از رویان برای حفظ درجه حرارت مطلوب کافی نیست. گرما باید از محیط جذب شود، یعنی از هوای دستگاه جوجه کشی. تخمها همچنین به طور مداوم با فرآیند تبخیر، آب را به محیط از دست می دهند و باعث می شوند دمای سطح پوسته تخم مرغ از حدود هوای اطراف یا نقطه تنظیم دستگاه کمتر شود.
بعد از نه روز جوجه کشی، جنین ها فعال شده و تولید گرما روزانه افزایش می یابد. اگر قرار باشد دمای جنین در حد مطلوبی باقی بماند، این گرما باید در محیط از بین برود.
غیر معمول نیست که دمای سطح پوسته تخم مرغ 0.2 درجه سانتیگراد بالاتر از هوای اطراف باشد. بنابراین، در نیمه دوم دوره جوجه کشی، کاهش تدریجی نقطه تنظیم شده دستگاه برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد جنین ها مهم می شود.
بهتر است به برنامه دمای نقطه تنظیم خود فکر نکنید، بلکه باید تنظیمات خود را بر اساس دمای پوسته تخم مرغ انجام دهید که در واقع روزانه اندازه گیری می کنید. به نظر می رسد بهترین دمای پوسته تخم مرغ هدف از ابتدای جوجه کشی تا زمان انتقال تخمها به دستگاه هچر 37.8 درجه سانتی گراد (100.0F) باشد. دمای نقطه تنظیم نیز باید به تدریج در هچر کاهش یابد.
نتایج آزمایشات انجام شده در مرکز توسعه محصول Aviagen در ایالات متحده اثرات گرم شدن تخم مرغ را نشان می دهد.
سه آزمایش متوالی، برای بررسی تأثیر افزایش دمای ماشین جوجه کشی بر جوجه، کیفیت جوجه و عملکرد مرغ گوشتی انجام شد.
دمای پوسته تخم مرغ با استفاده از دستگاه های اندازه گیری دما، ثبت شد. شرایط جوجه کشی در صورت لزوم برای حفظ دمای پوسته تخم مرغ مورد نظر تغییر یافت.
در طی 10 روز اول جوجه کشی، تمام تخمها با دمای پوسته تخم مرغ هدف 37.8 درجه جوجه کشی شدند. از روز 11 تا انتقال در 18 روز، تخمها با دمای پوسته تخم مرغ 37.8 درجه سانتیگراد، 38.1 درجه سانتیگراد یا 39.4 درجه سانتیگراد جوجه کشی شدند. پس از جوجه ریزی، جوجه ها ارزیابی شدند و در مزرعه تحقیقاتی پرورش داده شدند.
نتایج نشان داد که دمای 37.8 درجه سانتیگراد در کل دوره جوجه کشی منجر به جوجه ریزی بهتر و درصد بالاتر جوجه های با کیفیت، وزن گوشت بالاتر و قابلیت زیست پذیری بهتر در مقایسه با با درجه حرارت بالاتر است . در آزمایشی دیگر، جوجه ها بلافاصله پس از برخاستن مورد آزمایش قرار گرفتند و جوجه هایی که تحت دمای پوسته تخم مرغ 37.8 درجه سانتیگراد بودند، قلب، روده کوچک و سنگدان بزرگتر و درصد زرده آزاد کمتری نسبت به تخم های جوجه کشی شده در دمای بالاتر داشتند.
بنابراین، دمای بالای جنین در طی جوجه کشی رشد جنین را تسریع می کند، و باعث جوجه ریزی زودرس جوجه ها با کیسه های بزرگ زرده باقیمانده در تخم می شود. اما، دمای بالا همچنین بر رشد و نمو بسیاری از اندام های داخلی، به ویژه قلب تأثیر می گذارد. گرمای زیاد باعث کاهش اندازه قلب نسبت به وزن بدن می شود. این بدان معنی است که قلب برای حمایت از رشد سریع در مزرعه باید سخت کار کند.
سرانجام، گرمای زیاد باعث کاهش اندازه اندام های گوارشی می شود، که این امر پتانسیل ژنتیکی رشد را به خطر می اندازد.
از این رو، برای تولید مرغ گوشتی با کیفیت خوب، تعیین هدف برای دمای پوسته تخم مرغ 37.8 درجه مهم است. از این طریق می توانید به شرکت خود کمک کنید تا علاوه بر جوجه ریزی مناسب و کیفیت مرغ خوب، عملکرد گوشتی در مزرعه را نیز بدست آورد.
در صورتی که قصد جوجه کشی در ابعاد بزرگ را دارید دستگاه جوجه کشی صنعتی شرکت ماشین طیور جویبار مناسب شما است؛ برای خرید دستگاه ها با از طریق اطلاعات تماس با ما در ارتباط باشید.