این می تواند یک تجربه بد باشد. همه چیز خوب پیش رفته، شما در روز 20 متوجه نوک زنی جوجه ها می شوید و جوجه شما باید در روز 21 از تخم خارج شود ولی این اتفاق رخ نمی دهد.
آیا جوجه شما نوک زنی کرده اما هچ نشده؟ اگر جوجه شما پوسته تخم را نوک زده است، باید انتظار داشته باشید که ظرف 24 ساعت شروع به شکستن زیپ مانند و خارج شدن کند. در غیر این صورت، ممکن است مشکلی وجود داشت باشد.
“نوک زنی” به چه معناست؟
نوک زنی (Pipping ) کلمه ای است برای توصیف اولین سوراخ هایی که جوجه در پوسته تخم مرغ خود می زند. آنها ابتدا نوک زنی داخلی می کنند. این قابل مشاهده نیست و به این معنی است که آنها سلول هوای داخل تخم را شکسته اند. اندکی بعد آنها یک نوک زنی خارجی انجام می دهند، که می توانید ببینید. ترک یا سوراخ کوچکی در پوسته خواهید دید. وقتی این کار را انجام دادند، می دانید که خروج جوجه نزدیک است.
“Zip” به چه معناست؟
زیپ زدن کلمه کاملی برای توصیف چگونگی خروج جوجه از پوسته تخم مرغ است. دقیقاً مانند باز کردن زیپ، آنها در یک خط از پوسته تخم مرغ نوک زنی می کنند تا جایی که به اندازه کافی باز شود و بتوانند از آنها بیرون بیایند. این ممکن است ساعتها طول بکشد و جوجه اغلب استراحت می کند. چیزی که انتظار می رود، تلاش برای بیرون آمدن از پوسته هنگامی جوجه که چند ساعته است، به معنای واقعی کلمه، کار سختی است.
از Pip تا Zip چقدر طول می کشد؟
در روز 20 ام، یک جوجه به طور معمول سلول هوای داخل تخم را با زائده کوچک (egg tooth )روی نوک خود می شکند. سپس پوسته را نوک می زند، که اساساً اولین علامت آن است که آنها در مرحله شکستن هستند. ممکن است در آن روز متوجه یک یا دو علامت pip دیگر شوید، اما نباید انتظار داشته باشید که تا روز بعد شکسته شود.
روز 21 روز هچ است. جوجه باید کاملاً رشد کرده و تمام زرده درون تخم مرغ را جذب کند و اکنون قدرت بیرون آمدن از پوسته را دارد. در انتها خطی است که از یک طرف به طرف دیگر می رود، از این رو “zip” نامیده می شود. بنابراین، بازه زمانی از pip به zip معمولاً حدود 24 ساعت است.
egg tooth چیست؟
مرغ ها دندان ندارند. وقتی جوجه متولد می شود، اما آنچه که ” egg tooth” نامیده می شود، دارد که مانند یک زائده و برجستگی کوچک در نوک منقار آنها است. آنها از آن برای شکستن پوسته و بیرون آمدن از تخم استفاده می کنند اندکی پس از جوجه ریزی، زائده کوچک روی نوک آنها می افتد زیرا دیگر نیازی به آن ندارند.
آیا جوجه شما نوک زده اما هنوز زیپ نزده است؟
زمان از نوک زنی تا شکستن پوسته یکی از استرس زا ترین و اضطراب آورترین قسمت های جوجه ریزی است. نگران نباشید شما باید به آنها فرصتی بدهید تا بدون دخالت در انجام امور خود عمل کند. اگر خیلی زود وارد عمل شوید و کاری انجام دهید، بیشتر از کمک به جوجه آسیب می زنید.کمک به جوجه باید آخرین چاره باشد. رایج ترین وضعیتی که کسی می فهمد که باید به جوجه کمک کند این است که جوجه ای قصد دارد زیپ کند اما از نظر جسمی نمی تواند پوسته را بشکند. اگر آنها کل کیسه زرده را جذب نکرده باشند، به آنها آسیب می رسانید.
عدم هچ تخم های نوک زده
اگر جنین جوجه به مرحله نوک زنی یا تا ابتدای ترک خوردن پوسته رشد کند، در حالت طبیعی به اندازه کافی سالم است که بتواند جوجه ریزی کند، مگر اینکه برخی از تنظیمات دستگاه جوجه کشی از بروز آن جلوگیری کند. این مشکل معمولاً به دلیل
- تهویه نامناسب
- رطوبت نامناسب ایجاد می شود.
نیاز به تبادل هوا در داخل دستگاه جوجه کشی خانگی یا دستگاه جوجه کشی صنعتی در آخرین روز جوجه کشی بیشترین است. اکسیژن مورد نیاز جنین جوجه به طور مداوم در طی رشد و به ویژه هنگام تنفس با استفاده از سیستم تنفسی قبل از جوجه ریزی افزایش می یابد. در تلاش برای افزایش رطوبت دستگاه جوجه کشی، در این زمان دهانه های تهویه اغلب محدود می شوند. به جای کمک به جوجه ریزی، جوجه از عدم تهویه خفه می شود. در تلاش برای افزایش رطوبت، هرگز دهانه های تهویه را در هنگام جوجه ریزی کاهش ندهید. رطوبت را با روشهای دیگر افزایش دهید. در صورت انجام هرگونه تنظیم دریچه، این تغییر باید در جهت بیشتر بازشدن باشد نه کاهش.
دلیل دیگر مرگ و میر در هنگام جوجه ریزی، تنظیم نامناسب رطوبت است. مرگ و میر می تواند از رطوبت بیش از حد در کل دوره جوجه کشی یا از رطوبت کم در طول دوره جوجه ریزی حاصل شود.
کاهش وزن تخم مرغ مورد نظر در طی دوره جوجه کشی ناشی از تبخیر آب حدود 12 درصد است. اگر رطوبت در طی دوره ستر بیش از حد بالا نگه داشته شود، از تبخیر کافی آب تخم مرغ جلوگیری می شود. هنگام جوجه ریزی جوجه می تواند در آب باقی مانده در پوسته غرق شود.
اگر بعد از اینکه جوجه پوسته را نوک زد، رطوبت کاهش یابد، غشاهای داخل پوسته خشک می شوند و به جوجه می چسبند. این کار از چرخش جوجه در داخل پوسته جلوگیری کرده و روند جوجه ریزی را متوقف می کند و سرانجام جوجه می میرد.
اگر غشاهای اطراف دهانه پوسته خشک و کوچک شده به نظر برسند، علت آن احتمالاً رطوبت کم در هنگام جوجه ریزی است. این شرایط می تواند به سرعت (ظرف 1 یا 2 دقیقه) هنگام باز شدن دستگاه جوجه کشی برای از بیرون آوردن یا کمک به جوجه هایی که در حال جوجه ریزی هستند، ایجاد شود. وقتی جوجه ریزی شروع می شود و شرایط مناسب جوجه کشی بدست می آید، هرگز نباید ماشین جوجه کشی را باز کرد تا اینکه همه جوجه ها از آنها بیرون آمده و برای انتقال آماده باشند.