در حال حاضر صنعت جوجه کشی یکی از مهمترین عوامل موثر در تولید گوشت سفید بوده و تاریخچه آن به چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد زمانی که سومریان و چینی ها با استفاده از اجاقهایی که بخشی از آن در زیر زمین قرار داشت تا ظرفیت 50 هزار تخم طیور را بطور مصنوعی جوجه کشی می کردند و از این راه امرار معاش نموده و برای خود اشتغال ایجاد می کردند . البته امروزه با پیشرفت علم و صنعت کارخانه های جوجه کشی کاملا مدرن با ظرفیتهای بسیار بالاتر این وظیفه مهم را بر عهده گرفته اند. به همین دلیل در این نوشته تصمیم گرفتیم به بررسی دستگاه جوجه کشی خانگی بپردازیم.
دستگاه جوجه کشی خانگی چیست؟
دستگاه جوجه کشی مینی یا خانگی به دستگاه هایی گفته می شود که از ظرفیت کمتر از 150 عدد تخم مرغ بهره مند می باشد که معمولا برای جوجه کشی برای کسب و کارهای کوچک یا در خانه مورد استفاده قرار می گیرد. شرکت ماشین طیور جویبار وظیفه خود می داند که با تولید دستگاه های جوجه کشی خانگی با کیفیت قسمت اعظم راه را برای تولید غذای سالم هموار سازد و از مسئولین محترم نیز تقاضا دارد در این صنعت از هیچگونه همکاری و حمایت دریغ ننمایند و با نظارت هر چه بیشتر خود نسبت به کنترل تولیدات و جلوگیری از تولیدات غیر استاندارد دستگاه ها جوجه کشی خانگی و مغازه ای و ماشین های جوجه کشی که اغلب فاقد درصد هچ مناسب بوده و در بیشتر موارد نوعی کپی برداری ساده به شمار رفته و با عملکرد ضعیف و نامناسب باعث طرح دعاوی مختلف نیز از سوی خریدار گردیده است اقدام لازم را بعمل آورده و اجازه ندهند حاصل چندین سال زحمت و تلاش تولید کنندگان واقعی دستگاه جوجه کشی که تحت نظارت وزارت صنایع و دارای مجوزهای لازم نیز هستند به باد تباهی سپرده شود.
دریافت مشاوره خرید دستگاه جوجه کشی خانگی
مزایای دستگاه جوجه کشی خانگی
ماشین جوجه کشی خانگی از مزیت هایی برخوردار می باشد که باعث شده تا آن را از سایر دستگا ها متمایز کند عبارتند از:
- این دستگاه ها دارای وزن سبکی می باشد که می توان به راحتی آن را به هر جایی حمل نمود، برخی از دستگاه های جوجه کشی امکان جوجه کشیدن از هر پرنده ای را می دهد.
نسبت به دستگاه های صنعتی از هزینه کمتری برخوردار می باشد. - این دستگاه ها از هیچ بو یا صدایی برخوردار نمی باشد، افراد زیادی معمولا طرفدار دستگاه جوجه کشی می باشند و آن را به عنوان یک دستگاه وسیله مصرفی دیگر مانند جاروبرقی و.. نگاه می کنند.
- این دستگاه برای افراد مبتدی که هیچ تجربه و علمی در این زمینه ندارند مناسب می باشد.
برخی از دستگاه ها به صورت شارژی می باشد و در صورت قطع برق این دستگاه به کار خود ادامه می دهد.
بهترین دستگاه جوجه کشی خانگی چه مشخصاتی دارد؟
بهترین دستگاه جوجه کشی خانگی دستگاهی می باشد که بهترین فضا را برای تخم گذاری فراهم کند یعنی باید فضایی همانند فضاهای دیگر ایجاد نمود تا مرغ مادر بتواند به خوبی به تخم گذاری بپردازد به همین منظور باید دستگاه با کیفیتی را انتخاب نمود.
ویژگی های دستگاه جوجه کشی خانگی مناسب : ترموستات مناسب؛ سنسور رطوبت با کیفیت؛ سنسور دما و موتور مناسب. این دستگاه می تواند شرایط را به راحتی برای تخمک گذاری فراهم نمایید.
بازار فروش ماشین جوجه کشی خانگی
همانطور که مطلع هستید درآمد خوب پرورش دام باعث شده تا افراد بسیاری به این کسب و کار روی بیاورند بنابراین ماشین های جوجه کشی خانگی یکی از وسایل های پردرآمدی می باشد که سبب شده تا فروشندگان این دستگاه ها افزایش پیدا کنند.
ظرفیت دستگاه جوجه کشی خانگی جویبار
دستگاه های جوجه کشی خانگی جویبار در ظرفیت های 168، 252، 504 و 1008 عددی مرغ تولید می شوند و قابلیت استفاده برای تمامی پرندگان اعم از غاز، بوقلمون، اردک، کبک، بلدرچین قرقاول، شترمرغ و… دارند که برای جوجه کشی آنها در هنگام خرید دستگاه می توانید شانه های مخصوص را تهیه کنید.
ماشین جوجه کشی خانگی جویبار با طراحی زیبا و استفاده از بهترین مواد اولیه این اطمینان را به شما خواهد داد که برای طولانی مدت و بدون نیاز به آموزش و در ساده ترین حالت بتوانید اقدام به جوجه کشی از تخم پرندگان نمایید.
از آنجا که تولید جوجه یک روزه یک فعالیت اقتصادی مناسب با سودآوری قابل توجه است دستگاه جوجه کشی مطمئن می تواند دغدغه های تولیدکنندگان را کاسته و آنها را در انجام در انجام این کار کمک کند.
یک نکته بسیار مهم که باید به آن توجه شود این است که دستگاه های ارزان در ابتدا شاید از نظر اقتصادی به صرفه باشند ولی باید توجه داشت که در دو یا سه دوره جوجه کشی، کاهش هچ و حتی شکست کامل چنان خسارتی به تولیدکنندگان خواهد زد که نه تنها از قیمت دستگاه با کیفیت هم بیشتر خواهد شد، بلکه دستگاه بی کیفیت نیز باید از رده خارج شود.این نکته در مورد پرورش پرندگان زینتی اهمیت بیشتری پیدا می کند. بنابراین داشتن دستگاه با کیفیت برای شروع کار ضروری و لازم است.
نحوه کارکرد دستگاه جوجه کشی خانگی جویبار
وظیفه اصلی دستگاه جوجهکشی نگه داشتن دما، رطوبت و تهویه هوای داخل آن در سطح مطلوب و استاندارد است، بنابراین عایق بودن و نیز دقت سیستمِ کنترل بسیار حیاتی است. برای عایق بندی این دستگاه از دو لایه پانل پی وی سی و یک لایه یونولیت با فشردگی بالا استفاده شده است که از مزایای آن می توان به عایق حرارتی و صوتی بسیار عالی، مقاوم بودن در برابر پوسیدگی، آنتی باکتریال بودن، قابلیت شستشوی آسان، سبکی و نیز قیمت مناسب با توجه به کیفیت بالای آن اشاره کرد. قطعات داخلی این دستگاه ها از جنس ورق گالوانیزه با پوشش رنگ الکترواستاتیک می باشند که مقامت آن را در برابر زنگ زدگی و خوردگی افزایش می دهد.
دستگاه جوجه کشی جویبار با استفاده از سیستم کنترل هوشمند، امکان بررسی دقیق شرایط دمایی و رطوبت را دارا است و در صورتی که رطوبت یا حرارت از محدوده تعریف شده برای جوجهکشی کمتر یا بیشتر شود آلارمهایی که بدین منظور تعبیه شدهاند به صدا در خواهند آمد تا با رفع مشکلات مانع از آسیب رسیدن به تخم ها شود. این سیستم همچنین مجهز به یک ترموستات اضطراری بوده که اگر به دلایلی ازجمله خرابی سنسور ، حرارت از حد استاندارد افزایش یابد، سریعا المنت ها را خاموش می کند و هشدار می دهد تا ازخسارت جلوگیری کند.
سیستم حرارت، رطوبت، تهویه و چرخش
سیستم حرارت دستگاه جوجه کشی خانگی توسط المنتهای میله ای الکتریکی تامین می شود. سیستم رطوبت در دستگاه های جوجه کشی خانگی از دستگاه جوجه کشی صنعتی این شرکت الگو برداری شده است. در زمان کاهش رطوبت دستگاه با فرمانی که به شیر برقی و پمپ می دهد، آب را با فشار بالا توسط نازل به صورت قطرات ریز اسپری می کند و دستگاه به سرعت به تعادل می رسد.
این دستگاه ها متناسب با ابعاد دارای فن های مناسب می باشند که هوا را به صورت کاملا یکنواخت در دستگاه به گردش در می آورد تا به همه تخم ها یا جوجه ها برسد و دما را نیز در تمام قسمت های دستگاه در یک حد قرار می دهد.
چرخش راک به صورت اتوماتیک و بوسیله فرمانی که سیستم کنترل می دهد صورت میگیرد. مقدار فاصله زمانی بین دو چرخش را می توان بصورت دستی و دلخواه از یک دقیقه تا بیست و چهار ساعت تنظیم نمود. دستگاه بصورت پیش فرض هر یک ساعت یک گردش به چپ یا راست انجام می دهد که بهترین حالت است.
معرفی ماشین طیور جویبار
شرکت ماشین طیور جویبار با بیش از دو دهه سابقه مفید در امر ساخت دستگاه های جوجه کشی خانگی استاندارد و افتخار تولید بیش از 30درصد دستگاه های موجود در کشورتا کنون کمک شایانی به صنعت طیور کشور نموده است و همواره از محصولات خود پشتیبانی لازم را بعمل آورده است و خدمات پس از فروش خود را جهت رضایت مشتریان ارائه کرده و با توجه به اینکه همواره کیفیت محور اصلی تولیدات این شرکت می باشد لذا شرکت ماشین طیور جویبار استفاده از مواد اولیه درجه یک و قطعات و لوازم استاندارد را حق مسلم مشتری می داندو کیفیت برتر رمز موفقیت شرکت بوده است.
آنچه دستیابی شرکت ماشین طیور جویبار را به افق های بالاتر تولید آسان نموده است استفاده از منابع علمی جدید و نوآوری در این صنعت می باشد. ساختار فنی و کنترل کیفی دستگاه های جوجه کشی این شرکت مبتنی بر فن آوری اطلاعات و مباحث علمی روز بوده و به کمک کارشناسان فن روزبه روز در حال پیشرفت و سبقت گرفتن از سایر تولید کنندگان می باشد چرا که فروش آغاز یک تعهد است.
از جمله عواملی که ماشین طیور جویبار را متمایز می سازد تفکر خلاق و استفاده بهینه از پتانسیل های موجود در صنعت از یک سو و مسئولیت پذیری در قبال جامعه ای که در آن زندگی میکنیمک از سوی دیگر است. شرکت ماشین طیور جویبار با استفاده از نیروهای خلاق خود اقدام به ساخت دستگاه جوجه کشی جویبار و دستگاه جوجه کشی خانگی با تکنولوژی کاملا برتر نموده تا شاید بدینوسیله بتوانیم برای علاقمندان و جوانان این مرز و بوم ایجاد نموده و آنان را در راه تولید هر چه بیشتر طیور کشور با خود همراه و همگام سازیم. دستگاه های جوجه کشی خانگی شرکت ماشین طیور ضمن برخورداری از استاندارد های لازم در زمینه جوجه کشی این امکان را برای دارندگان این دستگاه ها فراهم می کند که برای جوجه کشی انواع طیور حتی به صورت همزمان از آن استفاده نمایند.
نگاهی کوتاه به صنعت طیور
کافیست نیم نگاهی تیز بینانه به صنعت طیور بیاندازیم تا متوجه شویم که به جز مرغ تکثیر و پرورش سایر طیور نیز رو به افزایش بوده و در حال حاضر پرندگانی از قبیل کبک – بلدرچین – قرقاول – بوقلمون نیز به روشهای صنعتی در حال تولید و تکثیر می باشند به همین دلیل شرکت ماشین طیور جویبار با به کارگیری کارشناسان مجرب طیور برای این دسته از تولید کنندگان زحمت کش نیز برنامه های حمایتی ویژه ای در نظر گرفته است و به این عزیزان مژده میدهد که شرکت علاوه بر افتخار تامین دستگاه جوجه کشی خانگی مورد نیاز آنها در کلیه مراحل پرورش از حمایت و پشتیبانی علمی و فنی کارشناسان شرکت به صورت رایگان بهره مند خواهند شد.
یکی دیگر از رمز های موفقیت شرکت ماشین طیور جویبار تامین قطعات و لوازم مورد نیاز طی دوره گارانتی ماشین های جوجه کشی خانگی می باشد که هر گاه در هر نقطه کشور مشکلی برای دستگاهی بوجود آید خدمات پس از فروش شرکت در اسرع وقت نسبت به رفع مشکل اقدام می نماید و به زودی کلیه مشتریان گرامی در هر نقطه کشور می توانند با نزدیکترین کارشناس فنی شرکت ارتباط برقرار نموده و مشکلات احتمالی را برطرف سازند.
از دیگر برنامه های شرکت ماشین طیور جویبار تقویت سایت شرکت و ارائه جدیدترین مطالب مربوط به انواع دستگاهای جوجه کشی ازجمله دستگاههای جوجه کشی خانگی و تازه های علمی صنعت جوجه کشی است که می تواند راهنمای پرورش دهندگان انواع طیور باشد و نیز پل ارتباطی شرکت و مشتریان محترم قرار گرفته و با ایجاد تعامل تنگاتنگ با فعالاناین بخش هر روز گامی فراتر نهاده و در راستای اعتلای اهداف بزرگ کشور عزیزمان خویشتن را به سلاح علم و تجربه تجهیز نمائیم و سال همت مضاعف کار مضاعف را پاس بداریم. اگر به دنبال بهترین دستگاه جوجه کشی می باشید می توانید با ما تماس بگیرید و با راهنمایی و مشاوره دستگاه مناسب با هدف تان را تهیه کنید. اما سخن آخر ((یادمان باشد که هر جعبه ای دستگاه جوجه کشی نیست)).
بری کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از دستگاه جوجه کشی جویبار، دستگاه جوجه کشی بوقلمون، دستگاه جوجه کشی غاز، دستگاه جوجه کشی صنعتی میتوانید از طریق صفحه ی تماس با ما با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی نمایند.
سوالات متداول در استفاده از دستگاه جوجه کشی خانگی
دستگاه جوجه کشی خانگی جوییار شامل چه ظرفیتی است؟
ماشین جوجه کشی خانگی دارای ظرفیت های 168، 252، 504 و 1008 عددی مرغ است.
برای پرورش پرندگان زینتی از کدام دستگاه استفاده شود؟
تمامی دستگاه های تولیدی شرکت ماشین طیور جویبار این قابلیت را دارند با این حال در دستگاه های خانگی MTJ168 و MTJ252 تمرکز بیشتری بر این موضوع گذاشته شده است.
دلایل طولانی شدن زمان هچ چیست؟
طولانی شدن زمان هچ به دلایل زیر ایجاد می شود:
- تخمها برای دوره های مختلف ذخیره سازی شده اند
- تخمها قبل از قرارگیری در دستگاه جوجه کشی خانگی مدت طولانی نگهداری شده اند (تخم ها بیشتر از هفت روز نگهداری نشوند).
- اندازه مختلف تخم مرغ وتفاوت سن مولدها
- نطفه در طول مدت دوره ذخیره قبل از قرارگیری در دستگاه جوجه کشی شروع به رشد و نمو کرده اند.
- پایین بودن دما در مرحله اولیه جوجه کشی (پایین تر از C°37.2).
- دمای متفاوت تخمها در مرحله قرارگیری در دستگاه (که بعضی از تخمها گرم و بعضی خنک اند).
- ژنتیک متفاوت تخم ها.
دلایل شکست کامل هچ چیست؟
دلایل هچ نشدن تخمها می تواند قطع برق ، دمای پایین یا زیاد ، ذخیره نادرست تخمها، تخم مرغ های قدیمی و خرابی تجهیزات (فن ، تهویه و غیره) باشد.
دلایل تولد جوجه های کثیف چیست؟
موارد زیر از دلایل اصلی تولد جوجه های کثیف هستند:
- رطوبت در دستگاه جوجه کشی خانگی بسیار زیاد بود به طوری که بر رشد جنین تأثیر منفی گذاشته و باعث تلف شدن بعضی جوجه ها در مرحله نوک زنی شده و جوجه های دیگر را کثیف می کنند.
- تخم های فاسد و ترکیده در سینی های هچر برداشته نمی شوند و باعث کثیف شدن سایر تخم ها و جوجه ها می شوند.
- جابجایی بد و نامناسب هنگام جابجایی تخم ها از دستگاه جوجه کشی به هچر باعث شکستن و ترک خوردن تخم ها می شود.
- جوجه ها مدت طولانی در هچر می مانند.
- والدین بیمار (سالمونلوز ، مایکوپلاسموز ، کولیباسیلوز).
دلایل تلفات زیاد جوجه ها در هفته اول تولد چیست؟
میزان بالای مرگ و میر جوجه ها در هفته اول، عمدتا به دلایل زیر است:
- درجه حرارت محل نگهداری جوجه ها بعد از تولد بیش از حد پایین است (زیر 20 درجه سانتیگراد) و باعث عفونت و مریضی جوجه ها می شود.
- وجود بخش های خنک یا سرد در سالن نگهداری جوجه ها.
- سالن نگهداری بسیار بزرگ است و جوجه ها از گرما دور می شوند و قادر به بازگشت نیستند.
- انتقال بیماری ها از مرغ ها به جوجه ها (مثل سالمونلوز ، مایکوپلاسموز).
- اگر زمان هچ تخمها طولانی شود، جوجه هایی که زودتر متولد می شوند آب بدنشان کم می شود و ضعیف می شوند.
- بعد از انتقال جوجه ها به سالن نگهداری، غذا و آب آشامیدنی دیر داده شود.
- خوراک جوجه ها قبل از آب داده شود.
- آب خیلی سرد باشد، به خصوص در روز اول
- دانخوری و یا آبخوری به درستی تنظیم نشده اند – خیلی بالا باشند.
- سالن بیش از حد شلوغ است و فضا، آبخوری و غذاخوری مناسب مهیا نیست.
- عدم شروع به آب یا غذا خوردن.
- خوردن آشغال
- حمل و نقل خیلی طولانی شود و یا درجه حرارت در هنگام حمل و نقل خیلی زیاد یا خیلی کم باشد ( دمای مطلوب برای حمل جوجه از 22-28 °C می باشد).
ترتیب مناطق جوجه کشی و جوجه ریزی باید به چه صورت باشد؟
محل رسیدن تخم مرغ، منطقه جوجه کشی، منطقه جوجه ریزی و محل تحویل جوجه باید از هم جدا شود. به منظور جلوگیری از آلودگی متقابل بین مناطق آنها باید به گونه ای ترتیب یابند تا از یک جهت حرکت انجام شود.
رسیدن تخم مرغ => جوجه کشی => جوجه ریزی => منطقه تحویل جوجه
این موضوع نه تنها به تخم ها، تجهیزات و حرکت افراد بلکه به تهویه و مسیر حرکت هوا نیز مربوط می شود.
آیا بررسی تخم های هچ شده می تواند نشانه ای از میزان رطوبت در طی جوجه کشی باشد؟
با رشد خوب جنین و جوجه ریزی مناسب، سطح رطوبت مناسب در ماشین جوجه کشی خانگی نشان داده می شود.
از طریق مشاهده محل نوک زده شده، می توان رطوبت صحیح ماشین جوجه کشی را ارزیابی کرد. اگر نقاط نوک زده شده در جایی بین انتهای بزرگتر و خط وسط قرار بگیرند، این بدان معنی است که تبخیر در طی جوجه کشی خوب بوده و رطوبت موجود در جوجه کشی مناسب است.
چرا دما در مرحله اولیه جوجه کشی بالاتر از مراحل بعدی است؟
در طی جوجه کشی، درجه حرارت در مراحل اولیه باید بالاتر از مراحل بعدی باشد. در مراحل اولیه، جنین ها برای رشد مناسب نیاز به جذب گرمای تهیه شده توسط دستگاه جوجه کشی دارند. دمای پایین در این مرحله منجر به رشد نامناسب جنین خواهد شد. (توجه داشته باشید که ، دما نباید بیش از 38 درجه سانتیگراد باشد زیرا درجه حرارت بالا باعث از بین رفتن جنین می شود).
در مراحل بعدی، جنین ها گرما تولید می کنند بنابراین عملکرد اصلی دستگاه جوجه کشی یا هچر تأمین تهویه یکنواخت برای از بین بردن این گرمای غیر یکنواخت است. در بعضی مواقع، به دلیل دمای پایین هوای خارج که به دستگاه جوجه کشی یا جوجه کشی وارد می شود، مدار گرما روشن می شو
اگر تخمها مرتباً چرخانده نشوند چه اتفاقی می افتد؟
برای بالا بردن درصد تخم های هچ شده، زمان استانداردی برای چرخش راک در ماشین های جوجه کشی خانگی مشخص شده است که این زمان هر یک ساعت میباشد. که در شرایط مختلف میتواند به دو، سه و یا چهار ساعت تغییر یابد
اگر تخم ها به طور منظم و کافی چرخش نداشته باشد ، جنین به غشای خارجی می چسبد و در نتیجه جنین های مرده، هچ پایین یا جوجه های ضعیف ایجاد می شود. زرده ها همچنین ممکن است به پوسته بچسبند، در نتیجه جنین ها به دلیل عدم توانایی در جذب کیسه زرده و یا عدم استخراج مواد مغذی کافی از کیسه زرده، نمی توانند هچ شوند.
چرا باید محل جوجه کشی و جوجه ریزی را جدا کنیم؟
منطقه جوجه کشی (ستر) به عنوان “منطقه تمیز” در نظر گرفته می شود در حالی که منطقه جوجه ریزی (هچر) یک “منطقه آلوده” است. در منطقه جوجه ریزی، مواد زائد زیاد، جوجه های مرده، گرد و غبار، پر وجود دارد. اینها محیط خوبی برای رشد عوامل بیماری زا ایجاد می کنند. اگر مناطق جوجه کشی و جوجه ریزی از هم جدا نشوند، مواد آلوده از منطقه جوجه ریزی می توانند ناحیه جوجه کشی را آلوده کرده و بر رشد جنین ها را تاثیر منفی بگذارند. آلودگی های بسیاری در هوای منطقه جوجه ریزی وجود دارد. باید اطمینان داشته باشیم که سیستم تهویه، هوا را از منطقه جوجه ریزی به منطقه جوجه کشی منتقل نمی کند.
اگر تخم ها به طور منظم و کافی چرخش نداشته باشد ، جنین به غشای خارجی می چسبد و در نتیجه جنین های مرده، هچ پایین یا جوجه های ضعیف ایجاد می شود. زرده ها همچنین ممکن است به پوسته بچسبند، در نتیجه جنین ها به دلیل عدم توانایی در جذب کیسه زرده و یا عدم استخراج مواد مغذی کافی از کیسه زرده، نمی توانند هچ شوند.