شرکــت ماشیــن طیــور جویبــار
تولید کننده انواع دستگاه جوجه کشی

تکنیک های جوجه کشی در هوای گرم و تابستان

هوای تابستان به دلیل افزایش دما و رطوبت، پیچیدگی بالایی برای مدیریت تخم و جوجه کشی دارد. به همین دلیل در این نوشته تصمیم گرفتیم تکنیک های جوجه کشی در فصل تابستان را بررسی کنیم.

جوجه کشی در تابستان

اولین جوجه کشی مصنوعی موفق تخم در مصر باستان اتفاق افتاد، جایی که آب و هوای آن کویری بود: گرم و خشک. کارگران جوجه کشی فهمیدند که درجه حرارت پوسته تخم مرغ رابطه مستقیمی با کیفیت و بقای جنین دارد.

جالب اینجاست که آنها با استفاده از پلک های خود درجه حرارت پوسته تخم ها را اندازه گیری می کردند زیرا این قسمت حساس ترین قسمت بدن برای ارزیابی دما محسوب می شود. آنها همچنین بر این واقعیت حساب کردند که هوای خشک کویر به معنای رطوبت کم هوا است.

امروزه، در بسیاری از مناطق جغرافیایی در سراسر جهان، فصل تابستان دو عامل پیچیده محیطی را نشان می دهد که رشد مناسب جنین را به خطر می اندازد: درجه حرارت و رطوبت بالا. با کمی تلاش، جوجه کشی هایی که این عوامل را تجربه می کنند می توانند درجه حرارت پوسته را در یک محدوده خوب نگه دارند (99.4-100 درجه فارنهایت / 37.4-37.8 درجه سانتیگراد) اما در بسیاری از موارد، کنترل رطوبت بالا در هوا دشوارتر است.

کیفیت تخم در مزرعه آغاز می شود

اثرات درجه حرارت بالا در تابستان بر روی جنین قبل از تخمگذاری گذاشته می شود. هوای گرم می تواند بر روی فیزیولوژی مرغ های تخمگذار تأثیر بگذارد همچنین می تواند بر تخمهای جوجه کشی نیز تأثیر بگذارد.

جوجه کشی در فصل تابستان

به عنوان مثال، مرغ های تخمگذار تمایل دارند که خوراک را در هنگام گرمای شدید کاهش دهند، این به معنی کاهش مقدار کلسیم مصرفی آنها است.

کلسیم یک جز مهم برای ساختن مقاومت پوسته تخم است. علاوه بر این، در گرمای زیاد، مرغ ها به عنوان راهی برای خنک شدن خود نفس می کشند. این نفس نفس زدن باعث کاهش CO2 در خون می شود و آلکالوز تنفسی ایجاد می کند. آلکالوز به معنای قلیایی شدن PH خون است و میزان دسترسی کلسیم به پوسته تخم کاهش می یابد. این امر همچنین باعث افزایش از دست دادن کربنات کلسیم از طریق کلیه شده و مسئله را بسیار پیچیده تر می کند.

تعریق تخم مرغ

در فصل گرم و مرطوب، احتمال تعریق تخم، در حین حمل و نقل و یا حرکات داخل جوجه کشی، افزایش می یابد. جلوگیری از تعریق بسیار مهم است زیرا رطوبت موجود در سطح پوسته محیط ایده آل برای رشد عوامل بیماری زا را فراهم می کند و نفوذ از طریق منافذ پوسته را تسهیل می کند.

رطوبت و کاهش رطوبت

اهمیت از دست دادن رطوبت مناسب در طی جوجه کشی

رطوبت و دما نقش اصلی را در یک هچ موفقیت آمیز دارند. کاهش رطوبت مناسب که به آن کاهش وزن تخم نیز گفته می شود، در طی جوجه کشی، سلول هوایی مناسبی را در داخل تخم ایجاد می کند. بهترین قابلیت جوجه ریزی هنگامی ایجاد می شود که کاهش وزن تخم بین 10 تا 14٪ باشد تا سلول هوایی کافی ایجاد شود. این سلول هوا باید در نوک زنی داخلی به اندازه کافی بزرگ باشد تا تنفس ریه شروع شود.

از دست دادن رطوبت کم در آب و هوای تابستان

از دست دادن رطوبت کم در آب و هوای تابستان

اگر رطوبت هوا در جوجه کشی در تابستان زیاد باشد، تخمها نمی توانند آب کافی از دست بدهند. مرگ و میر جنین زمانی افزایش می یابد که کاهش درصد آب از 9 درصد کمتر باشد.

وقتی رطوبت خیلی زیاد باشد، تخمها نمی توانند آب کافی را از دست بدهند و فضای هوایی کافی برای حمایت از تنفس طیور وجود ندارد. پس از آن مرغ در شکستن پوسته مشکل خواهد داشت و همچنین کمبود فضای هوای کافی می تواند به ناف و پاهای جوجه آسیب برساند. علاوه بر رطوبت، مهم است که به دقت نظارت کنید که درجه حرارت تخم مرغ برای هر مرحله از جوجه کشی در محدوده مناسب باقی بماند.

علاوه بر افزایش درصد جنین های هچ نشده، گزارش شده است که رطوبت نسبی زیاد (75-80٪) می تواند باعث افزایش مرگ و میر در طی 10 روز اول جوجه کشی شود.

چگونه تأثیر آب و هوای تابستان را به حداقل برسانیم؟

در مزرعه

  • ترکیب خوراک را بررسی کنید تا اطمینان حاصل شود که مرغهای تولید کننده مواد مغذی مناسبی دریافت می کنند.
  • با بسته نگه داشتن لانه ها حداقل 1 تا 2 ساعت پس از روشن شدن چراغ ها و 1-2 ساعت قبل از خاموش شدن چراغ ها به پرندگان کمک کنید تا بر مصرف خوراک و آب تمرکز کنند.
  • اطمینان حاصل کنید که سرعت هوای مناسب به سمت پرندگان جهت ایجاد اثر خنک کننده مناسب هدایت می شود. توصیه می شود سرعت هوا 3 متر در ثانیه باشد.
  • تخمها را مرتباً از لانه جمع کرده و در حدود 61 درجه فارنهایت یا 16 درجه سانتیگراد ذخیره کنید.
    در حین حمل و نقل
  • تأیید کنید که برای جلوگیری از تعریق تخم مرغ، درجه حرارت در کامیون در هنگام حمل و نقل در محدوده دمای جوجه کشی است.
  • با نزدیک شدن کامیون به درب پذیرش و هنگام تحویل در جوجه ریزی، هرگونه اثر دما را از محیط خارج به حداقل برسانید.

در دستگاه جوجه کشی

  • تخمها را به تدریج گرم کنید.
  • دمای پوسته تخم مرغ را اغلب در طی جوجه کشی بررسی کنید.
  • رطوبت نسبی هوا را که به داخل دستگاه جوجه کشی می آورید کاهش دهید.
  • دمپرها را به اندازه باز کنید تا کاهش رطوبت انجام شود .
خلاصه

همانطور که مشاهده می کنید، به خصوص در فصل تابستان، عوامل بیرونی وجود دارد که می تواند بر کیفیت هچ تأثیر بگذارد. کنترل گرما و رطوبت دشوار است و اگر اجازه دهید این اندازه گیری ها از محدوده خارج شود، می تواند بر نتایج هچ شما تأثیر منفی بگذارد. اندازه گیری درجه حرارت پوسته تخم مرغ در طی جوجه کشی، نشانه خوبی از رشد جنین است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *