قرقاول یک پرنده منحصر به فرد است که نیاز به شرایط منحصر به فرد جوجه ریزی دارند. بسیاری از مردم قرقاول پرورش می دهند زیرا آنها حیوانات جذابی هستند، مانند طاووس. این حیوانات بیشتر از نظر تولید گوشت یا تخم، به دلیل زیبایی و زینتی بودن پرورش داده می شوند و بازار خیلی خوبی نیز در کارهای تولیدی در این زمینه در کشور وجود دارد. به همین دلیل بسیاری رو به جوجه کشی قرقاول آورده اند.
مدت زمان جوجه کشی قرقاول چقدر است؟
جوجه کشی تخم های قرقاول بین 22-29 روز طول می کشد و چرخش تخم ها در روز 23 (یا روز 19 برای نژادهایی با زمان جوجه کشی کوتاه تر) به پایان می رسد.
دمای جوجه کشی قرقاول چقدر است؟
درجه حرارت مناسب برای جوجه کشی قرقاول 99.5 درجه فارنهایت است.
در جوجه کشی قرفاول چقدر رطوبت لازم است؟
سطح رطوبت در دستگاه جوجه کشی بیشترین نقش را در موفقیت جوجه کشی مصنوعی تخمهای قرقاول ایفا می کند. توصیه می شود سطح رطوبت را در 60٪ حفظ کنید. سطح رطوبت را می توان با یک رطوبت سنج اندازه گیری کرد.
نحوه آماده سازی دستگاه
مهم است که زودتر از موعد تخم قرقاول خود را تهیه کنید. دستگاه را به مدت 24 ساعت قبل از قراردادن تخم ها روشن نمایید تا شرایط به حالت پایدار برسد. قبل از قراردن تخم های قرقاول از نظافت و ضدعفونی بودن دستگاه جوجه کشی خانگی خود اطمینان حاص کنید تا تلفات را کاهش دهید.
چرخش تخم قرقاول
اکنون که دستگاه آماده شده، زمان قراردادن تخمها در شانه ها است. تخمها را طوری قراردهید که انتهای کوچکتر پایین باشد. در دو پهلوی تخم ها میتوانید علامت بزنید تا وقتی برای شمع زنی آنها را خارج می کنید به طور صحیح به شانه ها برگردانید.
چرخش راک ها در دستگاه جوجه کشی جویبار هر یک ساعت انجام می شود که قابل تغییر از یک دقیقه تا 24 ساعت است. چرخش تخم ها در دستگاه های خانگی و نیمه صنعتی توسط سیستم برقی و در دستگاه جوجه کشی صنعتی توسط سیستم پنوماتیک صورت می گیرد.
تعیین باروری تخم های قرقاول
تعیین باروری تخم قرقاول را می توان با شمع زدن تخم انجام داد. باید بتوانید علائم باروری را تا روز 10 تشخیص دهید. پیشنهاد می شود تخم هایی را که هنوز علائم باروری ندارند، از دستگاه جوجه کشی قرقاول خارج کنید و آنها را دور بریزید. این به شما کمک می کند تا خطر آلودگی تخمهای زنده بین برود. بسیاری توصیه می کنند که بعد از تعیین باروری، تخم های خود را هفته ای یک بار شمع بزنید تا بتوانید رشد جنین را کنترل کنید و اطمینان حاصل کنید که همه چیز طبق برنامه پیش می رود.
هچ جوجه قرقاول
ممکن است یک دستگاه با راک ستر و هچر انتخاب نمایید و یا دو دستگاه ستر و هچر مجزا سفارش دهید. اگر در طی مدت جوجه کشی قرقاول و انتقال به سینی های هچری بتوانید حرارت و رطوبت را به طور دقیق کنترل کنید و نکات بهداشتی را رعایت نمایید، هرکدام از این دستگاه ها می توانند نتایج خوبی به شما بدهند.
شما می بایست چرخاندن تخمهای خود را بسته به نژاد در روز 19-23 متوقف کنید و آنها را به محل سینی های هچر منتقل کنید. این امر به جوجه ها امکان می دهد تا در جهت درستی قرار گیرند. آنها باید در طی 2-3 روز شروع به جوجه ریزی کنند.
می توانید درجه حرارت را همانند مرحله ستر (99-100 درجه فارنهایت) بگذارید، اما می بایست رطوبت را کمی افزایش دهید. این امر باعث می شود تا غشا موجود در تخم خشک نشود و جوجه هچ راحت تری داشته باشد. شما باید جوجه قرقاول را حدود یک روز در هچر بگذارید یا تا زمانی که بتواند روی پای خودش بایستد و به راحتی حرکت کند.
سخن پایانی
قرقاول ها یک پرنده چند منظوره عالی هستند از این جهت که هم پرنده ای زینتی هستند و هم مصرف خوراکی دارند. موفقیت شما در جوجه کشی قرقاول ها در توانایی شما در حفظ دما و رطوبت خوب و همچنین مراقبت از تجهیزات است که با محصولات ماشین طیور جویبار این امر به آسانی قابل دستیابی است.