در این مقاله به مقایسه جوجه کشی پرندگان مختلف مانند غاز ها ، اردک ها و مرغ ها پرداخته ایم . جوجه کشی و جوجه ریزی غازها در مقایسه با مرغ ها و اردک ها دشوار است اما جوجه غازها با پرورش بسیار ساده ای که دارند جوجه درآوری دشوار را جبران می کنند.
جمع آوری و ذخیره تخم مرغ
تخم مرغ غاز باید روزانه برای جوجه کشی در دستگاه جوجه کشی جمع آوری شود. با استفاده از مداد ، تخمها را با برچسب ، برچسب بزنید و یک طرف آن را با X و طرف دیگر را با O مشخص کنید. می توانید تخمها را جمع آوری کرده و تا 10 روز در دمای اتاق نگهداری کنید.
در صورت نیاز به جمع آوری تخم مرغ برای مدت زمان طولانی ، تخمها بهتر است در یخچال نگهداری شوند تا زمانی که لازم باشد آنها را بیرون بیاورید. که در این حالت میزان جوجه ریزی شما خواهد بود ، اما بهتر از این است که آنها برای مدت زمان طولانی تری در دمای اتاق نگهداری شوند.
تخم مرغ ها باید حداقل 3 بار در روز چرخانده شوند ، قبل از اینکه آنها را در یک دستگاه جوجه کشی قرار دهید. تخم ها را بچرخانید تا X یا O نشان داده شود. تخم غاز باید به صورت خوابیده و نه عمودی در یک کارتن نگهداری شود.
هنگامی که آماده شروع جوجه کشی تخم ها هستید می توانید آنها را در دستگاه جوجه کشی خود قرار دهید. تخمها در حین جوجه کشی باید خوابیده نگه داشته شوند و هرگز نباید آنها را به صورت قائم در دستگاه جوجه کشی قرار دهند.
دما برای جوجه کشی تخمهای غاز
دمای دستگاه تخم غاز برای مدت زمان جوجه کشی با دستگاه جوجه کشی هوای اجباری 100.5 درجه فارنهایت و برای یک جوجه کشی هوای ساکن باید در 99.5 درجه فارنهایت تنظیم شود. در روزهای آخر ، باید دما را به 98-99فارنهایت کاهش دهید تا سطح اکسیژن برای جوجه غازها افزایش یابد. هنگامی که آنها نوک زنی داخلی انجام دادند ، از ریه های خود برای تنفس هوا استفاده می کنند.
رطوبت
سطح رطوبت مورد نیاز شما بسته به آب و هوای محلی شما بسیار متفاوت خواهد بود.
پاسخ علمی ، شرایط آزمایشگاهی برای جوجه کشی 55٪ و برای جوجه ریزی حدود 75٪ است. خانه های ما آزمایشگاه نیستند و شما می توانید انتظار داشته باشید که رطوبت شما متفاوت باشد. اکثر افراد مجرب فکر می کنند که این خیلی زیاد است! از پاسخ علمی فقط برای یک نقطه شروع استفاده کنید!
بهتر است اندازه سلول سلول هوا را هنگام شمع زنی هفتگی بررسی کنید ، یا می توانید تخم مرغ را هفتگی وزن کنید تا مطمئن شوید به درستی وزن کم می کنند. شما به دنبال کاهش کلی 16 درصدی خواهید بود.
اندازه سلولهای هوا برای مرغ ، بوقلمون و تخم مرغ های آبزیان بر اساس روز جوجه کشی.
- براساس این اطلاعات می توانید:
- اگر سلول های هوا / وزن نشان می دهد که رطوبت را خیلی سریع از دست می دهید رطوبت را افزایش دهید.
- اگر سلولهای هوا / وزن نشان می دهد که رطوبت را خیلی آهسته از دست می دهید ، رطوبت را کاهش دهید.
خنک کردن و مه پاش کردن
از روز 8 تخم مرغ های آبزی از خنک کننده و مه پاش روزانه بهره مند می شوند. تخمها را از دستگاه جوجه کشی خارج کرده و کمی با آب خنک مه پاش کنید و سپس اجازه دهید که تخمها به مدت 10 دقیقه خنک شوند.
بعد از گذشت 10 دقیقه دوباره در ماشین جوجه کشی گرم قرار دهید. در روزهای 15 تا 21 ، تخم ها باید به مدت 15 دقیقه خنک شوند. از روزهای 22-25 ، تخمها باید به مدت 20 دقیقه خنک شوند.
فرآیند خنک کردن و مه پاشیدن از غاز مادر هنگامی که از لانه خارج می شود و مرطوب از شنا برمی گردد تقلید می شود.
دوره جوجه کشی
غازها باید بین 28 تا 35 روز در دستگاه بمانند.
شما باید تخمهای خود را در روز 26 قفل کنید. این جایی است که شما رطوبت را افزایش می دهید و چرخاندن تخمها را متوقف می کنید تا زمانی که تخمها بیرون بیایند.
در این مرحله باز كردن دستگاه جوجه كشی می تواند باعث ایجاد رطوبت های خطرناك شود كه می تواند باعث خشك شدن غشا روی آنها شود و نمی توانند به بیرون بروند جابجایی تخمها در این مدت می تواند منجر به عدم جاگیری در موقعیت مناسب برای جوجه ریزی شود. اصولاً به تخمها دست نزنید!
هچینگ
می شنوید که صداهایی از دستگاه جوجه کشی می آید و متوجه می شوید که یک یا چند تخم نوک زده شده است. ممکن است وسوسه شوید که در این مرحله دستگاه جوجه کشی را باز کرده و تخمها را انتخاب کنید تا به آنها کمک کند تا از آنها خارج شوند. این کار را نکنید.
هنگامی که غاز ها یک سوراخ خارجی ایجاد کردند ، استراحت می کنند و زرده را به شکم خود جذب می کنند. در این مدت غشای پر از خون اطراف آنها شروع به انتقال خون به داخل غده می کند.
شکستن پوسته برای “کمک” در این مدت می تواند برای غاز شما کشنده باشد! پاره شدن آن غشا ، حتی به طور تصادفی ، منجر به خون ریزی می شود که می تواند غاز شما را به راحتی از بین ببرد. “کمک” خیلی زود به جوجه برای خروج (بعد از جذب مجدد منبع خون) می تواند منجر به خارج شدن آن از تخم مرغ قبل از جذب کل کیسه زرده شود که باعث از بین رفتن آن می شود. به تخمها دست نزنید!
پس از آنکه غلاف خون را از غشا و زرده در شکم خود جذب کرد ، آماده خروج است. بعد شروع به شکستن می کند ، جایی که شروع به خرد کردن تخم مرغ در یک خط تقریباً افقی در اطراف محیط تخم می کند. آنها معمولاً در این مدت زمان زیادی استراحت می کنند بنابراین اگر کمی متوقف شدند نگران نشوید.
بعد از آن که جوجه پوسته را از هم جدا کرده و از آن خارج شد، مرطوب ، لرزان و ضعیف خواهد بود. اجازه دهید تا خشک شود و در دستگاه جوجه کشی گرم استراحت کند.
معمولاً در 24 ساعتگی جوجه های جوجه کشی کاملاً پر می شوند و به راحتی حرکت می کنند. در این مرحله ، اگر همه تخمها بیرون آمده اند ، باید آنها را منتقل کنید. اگر هنوز تخم دارید ، صبر کنید و همه را برای مدت کمی بیشتر در دستگاه جوجه کشی بگذارید. کیسه زرده جذب شده تا 3 روز غده ها را تغذیه می کند.
همچنین اگر قصد دارید در منزل خود فرایند جوجه کشی را انجام دهید می توانید از دستگاه جوجه کشی خانگی استفاده کنید.