این روزها ممکن است دستگاه جوجه کشی، زیاد به گوشتان خورده باشد که باعث شود کنجکاو شوید که ماشین جوجه کشی چیست؟ و یا ممکن است بخواهید در این زمینه فعایلت کنید و نمی دانید که چه دستگاهی برای خرید مناسب می باشد؟با ما همراه باشید تا به پاسخ پرسش های خود برسید.
در واقع، به ماشینی که در زمان 21 روز، تخم های نطفه دار پرنده را به جوجه تبدیل می کند دستگاه جوجه کشی گفته می شود. برای اینکه تخم ها به جوجه تبدیل شود به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله دما، اکسیژن، رطوبت محیط و…
توجه کنید که مدت زمان جوجه کشی برای پرندگان مختلف متفاوت می باشد اما همه آن ها باید از مراحل ستر و هچر عبور کنند.
در واقع ماشین جوجه کشی به فرایند شبیه سازی جوجه گیری توسط مادر توسط یک ماشین اطلاق می شود.
جوجه کشی ها به دو صورت طبیعی و مصنوعی انجام می شود.
جوجه کشی به صورت طبیعی توسط مرغ کرچ به روش خوابیدن روی تخم ها در شرایط مطلوب جوجه کشی ایجاد می شود.
به همان ماشین جوجه درآوردی یا جوجه کشی گفته می شود که از قطعات مکانیکی و دیجیتالی تشکیل شده است.
مراحل جوجه کشی به دو صورت انجام می شود که عبارتند از ستر و هچر. در مرحله ستر جنین در داخل تخم قرار دارد که برای جلوگیری از چسبیدن تخم به پوسته تخم مرغ اقدام به چرخاندن آن می نمایند.
در مرحله هچر که به 3 روز آخر جوجه کشی می گویند در این مرحله نیازی به چرخاندن تخم ها نمی باشد جوجه ها به راحتی از تخم خارج می شوند لازم به ذکر است که دما در مرحله هچر کم و رطوبت و اکسیژن بیشتر می باشد.
برای جوجه کشی باید شرایط، مناسب باشد تا بتوان یک جوجه کشی مناسبی را ایجاد نمود که در این بخش شرایط مربوطه را بیان می کنیم:
در جوجه کشی عوامل های مختلفی مانند دما، اکسیژن، رطوبت و چرخش تخم ها نقش بسیار مهمی دارند.
دمای مطلوبی که برای پرندگان مناسب می باشد معمولا بین 36.1-36.6 درجه سانتیگراد مناسب می باشد.
رطوبت نیز همانند دما یکی از موارد مهم دستگاه جوجه کشی می باشد که بهتر است رطوبت بین 55 تا 65 درصد باشد.
یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه کنید اکسیژن می باشد میزان اکسیژن مورد نیاز برای هچ تخم ها 10 تا 20 درصد می باشد.
توجه داشته باشید که در یک فضای نسبتاً کوچک اگر نه هزاران جوجه، صدها جوجه زنده، وجود دارد. تبادل مناسب هوا، اکسیژن کافی و حذف گازهای مضر را تضمین می کند. درصورتی که جوجه ریزی از تهویه خوبی برخوردار نباشد، این امر تأثیرات منفی در رشد و نمو جنین خواهد داشت و منجر به هچ پایین و جوجه های ضعیف خواهد شد. تهویه همچنین محیط کار سالم در جوجه کشی را ایجاد می کند.
در طول دوره جوجه ریزی و به خصوص در هنگام نوک زنی، تهویه بیشتری لازم است زیرا جنین شروع به استفاده از ریه های خود برای تنفس می کند. بنابراین، آنها به اکسیژن بیشتری نیاز دارند. کمبود اکسیژن در این دوره می تواند منجر به مرگ جوجه ها شود.
بنابراین، از اهمیت ویژه ای برخوردار است که اطمینان حاصل کنید که دستگاه های جوجه کشی و اتاق های جوجه ریزی برای اطمینان از اکسیژن کافی جوجه ها تهویه خوبی دارند. استفاده از فن های خروجی و گردش هوا کمک خواهد کرد.
دستگاه جوجه کشی از انواع مختلفی برخوردار می باشد که عبارتند از:
ظرفیت در دستگاه جوجه کشی صنعتی بیش تر از 2000تخم مرغ می باشد که برای تامین غذای انسان در یک استان یا کشور می باشد.
دستگاه کوچکی می باشد که ظرفیت آن حدودا کمتر از 150 عدد تخم مرغ می باشد که برای افرادی که علاقمند به کسب و کار جوجه کشی در خانه می باشند مناسب است.
در این جوجه کشی که ظرفیت جوجه های آن میان 150 الی 2000 تخم مرغ می باشد که برای مرغ داری و پرورش پرندگان مناسب می باشد.
یکی دیگر از دستگاه ها، دستگاه شترمرغ می باشد که با دستگاه های معمولی متفاوت می باشد یکی از مواردی که فرق بارز میان این دو دستگاه را نمایان می کند، سیستم دفع رطوبت آن است که بدین صورت می باشد در دستگاه های سیستم دفع رطوبت دارد اما در این دستگاه این سیستم وجود ندارد.
مشخصات مهمی که هر سیستم جوجه کشی باید آن را داشته باشد و در هنگام خرید به آن توجه نمایید عبارتند از:
این روزها یکی از کسب و کارها داغ بازار و پر درآمدی که افراد در آن فعالیت می کنند پرورش دام و جوجه کشی می باشد به همین منظور افراد زیادی به آن روی می آورند که در نتیجه این امر سبب افزایش فروشندگان این دستگاه شده است.
اگر به دنبال خرید دستگاه جوجه کشی هستید حتما قبل از خرید تحقیق و بررسی کنید تا از شرکت معتبری آن را خریدداری کنید تا دارای گارانتی و خدمات پس از فروش باشند. توجه کنید که قیمت دستگاه جوجه کشی به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله: قیمت قطعات، کیفیت، خدمات پس از فروش و گارانتی، عملکرد دستگاه و….