بیماری ناف و آمفالیت که به عنوان عفونت کیسه زرده نیز شناخته می شود ، یکی از علل شایع مرگ جوجه های تازه هچ شده است. این بیماری آمفالیت معمولاً به دلیل عفونت باکتری اشرشیا کلی (Escherichia coli bacteria) (تقریباً 70٪ موارد) ایجاد می شود. جوجه ها می توانند در طی جوجه کشی ، هنگام جوجه ریزی ، یا هنگامی که از هچر به سالن ها منتقل می شوند ، آلوده شوند.
جوجه کشی
برای ورود باکتری ها به پوسته تخم جوجه کشی ، باکتری باید یا از قبل در دستگاه جوجه کشی وجود داشته باشد یا به داخل آن وارد شود. این امر در نتیجه ضدعفونی کردن نادرست یا ضد عفونی نکردن دستگاه جوجه کشی و یا تجهیزات مربوطه ، قرار دادن تخمهای کثیف در دستگاه جوجه کشی یا شمع زدن تخمها با دستهای کثیف ، مخصوصاً مرطوب یا خیس رخ می دهد.
ما در مقاله آموزش ضدعفونی دستگاه جوجه کشی نحوه ضدعفونی صحیح را توضیح داده ایم. می توانید از این آموزش در جهت ضدعفونی درست استفاده کنید.
اگر جنین های مرده در دستگاه جوجه کشی باقی بمانند ، این ها نیز احتمال آلودگی دستگاه جوجه کشی به باکتری ها را دارند ، به خصوص اگر منفجر شوند. این امر بر اهمیت شمع زدن برای از بین بردن تخمهای نابارور و یا جنینهایی که هنگام جوجه کشی از بین رفته اند ، تأکید می کند.
جوجه ریزی
بسته به مجزا بودن ستر و هچر و یا استفاده از ماشین جوجه کشی هم به عنوان ستر و هم هچر و همچنین ستر و هچر همزمان امکان آلودگی وجود دارد. در دستگاه های قدیمی و ابتدایی که رطوبت با اسفنج تامین می شود، امکان آلودگی توسط اسفنج های کهنه و قدیمی وجود دارد.امروزه ماشین های جوجه کشی در انواع مختلف و با توجه به نیاز شما طراحی شده اند که دیگر مشکلات دستگاه های قدیمی را ندارد.مثلا دستگاه جوجه کشی جویبار تمام امکانات را برای جوج ریزی با کیفیت بالا را برای شما فراهم می کند.
بعد از جوجه ریزی
درست قبل از اینکه جوجه از تخم بیرون بیاید ، کیسه زرده را از طریق ناف جذب می کند. پس از جذب کامل کیسه زرده ، بلافاصله ناف شروع به بهبود و خشک شدن می کند. با این حال ، اگر جوجه ها نتوانند کیسه زرده را به طور کامل قبل از جوجه ریزی جذب ، یک توده متصل به آنها در خارج از بدن ظاهر می شود ، که همان زرده جذب نشده است. جوجه هایی که کیسه های زرده غیرجذب دارند ، در یک خطر و ضرر بزرگ هستند و در واقع عفونت زرده دارند.
زرده تخم منبع مواد مغذی حیاتی و آنتی بادی محافظ جوجه است. وقتی جوجه ها نتوانند همه مواد مغذی را جذب کنند ، آنقدرها قوی نخواهند بود و سیستم ایمنی ضعیفی دارند. علاوه بر این ، کیسه های زرده غیرجذب در اصل یک ضایعه بهبود نیافته است ، که جوجه را بیشتر در معرض عفونت باکتری قرار می دهد. هنگامی که کیسه های زرده آلوده می شوند ، اغلب آنها را به رنگ های زرد مایل به سبز تا قرمز مایل به زرد می بینید.
بیشتر جوجه های مبتلا به عفونت کیسه زرده در طی 24 ساعت از زمان جوجه ریزی از بین می روند و در 5 تا 7 روز به حداکثر می رسند. جوجه هایی که به روز 2 یا 3 می رسند ، اغلب بسیار کوچکتر از پرندگان دیگر هستند. هر جوجه ای که بهبود یابد سیستم ایمنی ضعیفی دارد و باعث می شود آنها بیشتر در معرض عفونت با سایر عوامل بیماری زا باشند و به بیماری های مزمن تنفسی مبتلا شوند.