گاهی امکان دارد جوجه نارس در داخل دستگاه جوجه کشی خفه شود. این امر می تواند باعث خسارت زیادی به تولیدی ها شود. علت مرگ جوجه در دستگاه جوجه کشی، یا نبودن دمای مناسب یا عوامل محیطی دیگری مثل رطوبت است. گاهی امکان دارد دستگاه جوجه کشی فرایند چرخش را به درستی انجام ندهد و این نیز عامل دیگری باشد.
شایع ترین علت مرگ جوجه در دستگاه جوجه کشی
عواملی که جان جوجه ها را در داخل تخم تهدید می کنند و علت مرگ جوجه در دستگاه جوجه کشی هستند بسیار متفاوت می باشد. عواملی مثل درست کار نکردن دستگاه یا اشتباه در تنظیمات از جمله شایع ترین دلایل هستند. همانطور که می دانید فرایند جوجه کشی بسیار پیچیده بوده و برای رسیدن به موفقیت پارامتر های مختلفی را باید در نظر بگیریم. خرید دستگاه جوجه کشی استاندارد فقط یکی از این پارامتر ها است. اگر در یک دوره جوجه کشی بعضی از جوجه ها تلف شوند ولی بقیه سالم بمانند و از تخم خارج شوند این امر نشانگر این است که دستگاه جوجه کشی ما کار خود را درست انجام داده است چرا که تمامی این تخم ها در شرایط یکسان در داخل دستگاه نگهداری می شده اند و در صورت بروز مشکل از دستگاه، تمام تخم ها در معرض خطر قرار می گیرند.
بیشتر بخوانید: راهکارهای جلوگیری از تلفات زیاد تخمها در هفته سوم جوجه کشی
تلفات زیاد به علت مرگ جوجه در دستگاه جوجه کشی
یکی از شایع ترین دلایل تلفات جوجه ها و علت مرگ جوجه در دستگاه جوجه کشی عدم چرخش مناسب ریل نگهدارنده تخم ها و در نتیجه ثابت ماندن تخم مرغ و چسبیدن جوجه به پوسته است. این مشکل می تواند در طی فرایند جوجه کشی در دستگاه رخ دهد و ناشی از کارکرد اشتباه باشد. یا بر اثر خطای انسانی تلفات به بار آید. اگر اپراتور در هنگام انبار کردن تخم های نطفه داری که به دستش رسیده است، جوانب احتیاط را رعایت نکرده باشد و تخم ها را طبق دستورالعمل های موجود نچرخانده باشد ممکن است که جنین چند روزه در داخل تخم به درستی تغذیه نشود و تلفات به بار آید.
امکان دیگری که وجود دارد چسبیدن نطفه به پوسته داخلی تخم و عدم رشد جنین از ابتدای فرایند جوجه کشی است. این خطرات با بررسی دقیق و کامل دستگاه جوجه کشی و بالا بودن دقت اپراتور در زمان انبار کردن تخم های نطفه دار قابل پیشگیری هستند و می توان به آسانی از بروز چنین خسارت هایی جلوگیری کرد.
بیشتر بخوانید: مرگ جنین در هفته سوم جوجه کشی
شرایط نگهداری تخم نطفه دار
به جز چرخاندن صحیح تخم نطفه دار نکات دیگری را نیز باید در هنگام انبار کردن مد نظر قرار داد تا از بروز تلفات و علت مرگ جوجه در دستگاه جوجه کشی جلوگیری کنیم. شرایط ویژه ایی که برای مراقبت صحیح از تخم در نظر گرفته شده است شامل قرارگیری صحیح تخم، درجه دقیق دما و میزان درست رطوبت لازم، و حتی تعداد روزهایی که تخم می تواند قبل از قرارگیری در دستگاه جوجه کشی در انبار سالم بماند می شود. نحوه قرارگیری تخم در انبار نباید به گونه ایی باشد که نوک تیز تخم رو به بالا قرار داشته باشد.
مدت زمانی که تخم ها در نوبت قرار گرفتن در دستگاه جوجه کشی انبار می شوند نباید بیشتر از چهار روز طول بکشد. یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در سلامت جوجه ها رطوبت محیطی که تخم ها در آن انبار شده اند می باشد. اگر میزان رطوبت درست و به اندازه نباشد آب داخل تخم تبخیر شده و شانس سلامت جوجه به خطر می افتد. شرایط صحیح چرخش در انبار نیز به این نحو است که تخم ها در زاویه 45 درجه قرار داشته باشند و هر دو یا سه ساعت یک بار بچرخند. برای ایجاد این شرایط لازم است از دستگاه های اتوماتیک استفاده شود ولی در صورت نیاز می توان به صورت دستی و از شانه های جوجه کشی نیز استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: مرگ جنین از روز 4 ام تا روز 14 ام جوجه کشی
مهمترین علت مرگ جوجه در دستگاه
اساسی ترین علت مرگ جوجه در دستگاه جوجه کشی کم بود ویتامین ها و پروتئین ها در جیره غذایی مرغ های مولد است. اگر مواد غذایی لازم به مرغ مولد نرسد نطفه های موجود در تخم بسیار آسیب پذیر خواهند بود و حتی مواد غذایی لازم برای رشد نطفه به اندازه کافی نیست. مواد مغذی در نیمه راه جوجه کشی تمام خواهد شد و جوجه از بین می رود. افزایش میزان کلسیم هم زیان آور است چرا که پوسته تخم بسیار ضخیم خواهد شد و جوجه نمی تواند از آن خارج شود و دچار خفگی می شود.
بیشتر بخوانید: مرگ جنین درون تخم نطفه دار در جوجه کشی
سلامت نطفه قبل از ورود به دستگاه
عامل موثر دیگر نحوه انتقال تخم نطفه دار به محل جوجه کشی است. در زمان نطفه سنجی هم امکان به خطر افتادن سلامت جنین وجود دارد و باید دما را به صورت مناسب تنظیم کنیم تا دچار شک حرارتی نشوند. در زمان هچ نباید درب دستگاه را باز کنیم تا رطوبت لازم برای نرم شدن پوست تخم و خروج آسان جوجه از بین نرود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دستگاه جوجه کشی بوقلمون، دستگاه جوجه کشی غاز، دستگاه جوجه کشی جویبار، دستگاه جوجه کشی خانگی و … می توانید از طریق صفحه ی تماس با ما با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی نمایند.