اگر در حال جوجه کشی تخم هستید، “قفل ماشین جوجه کشی” را شنیده اید. اما دقیقاً چیست و چه کارهایی باید انجام شود؟
اولاً: “قفل” یعنی چه؟
“Lockdown” کلمه ای است که برای توصیف زمانی که تنظیمات دستگاه جوجه کشی خود را برای جوجه ریزی، بهینه می کنید، استفاده می شود. تخمها چرخانده یا شمع نمی شوند و درب ماشین جوجه کشی بسته می شود تا بعد از جوجه ریزی جوجه ها. این عمل نیاز به پنج کار اصلی دارد.
چه زمانی باید قفل دستگاه جوجه کشی صورت گیرد؟
زمان قفل به طور کلی سه روز قبل از جوجه ریزی است. برای تخم مرغ با اندازه طبیعی، این کاردر پایان روز 18 جوجه کشی انجام می شود.
پنج مرحله برای قفل کردن دستگاه جوجه کشی خود
فقط پنج کار است که باید در روز 18 انجام شود تا دستگاه جوجه کشی خود را قفل کنید و اطمینان حاصل کنید که بهترین فرصت برای جوجه ریزی جوجه های سالم دارید.
مرحله 1: جلوی لغزش جوجه ها را بگیرید
هنگام جوجه ریزی، باید سطح غیر لغزنده ای برای جوجه ریزی تهیه کنید. چرا؟
جوجه ها بلافاصله پس از جوجه ریزی شروع به حرکت می کنند. یک سطح لغزنده می تواند باعث شود که پاهای ضعیف و کوچک آنها آسیب ببیند. بنابراین، یک سطح غیر لغزنده انتخاب کنید. در دستگاه جوجه کشی صنعتی و نیمه صنعتی جویبار از سبد های پلاستیکی و در دستگاه جوجه کشی خانگی از سبد فلزی غیرلغزنده استفاده می شود که از آسیب پاهای جوجه جلوگیری می کند.
مرحله 2: تخم های خود را شمع بزنید (Candling )
قبل از اینکه تخم های خود را از ستر به هچر منتقل کنید، همه آنها را به نوبت شمع بزنید (نوربینی). تخمهایی که هیچ نشانه ای از رشد ندارند، باید در این مرحله برداشته شوند. تخم های دارای ترک روی پوسته باید بلافاصله دور ریخته شوند. رشد این تخم ها متوقف شده و گندیده شده اند و ممکن است ترکیده شوند و باکتری ها را روی بقیه قسمت هچر پراکنده کنند. تخم های دارای “حلقه خون” نیز باید کنار گذاشته شوند. “حلقه خون” نشانه مرگ جنین است.
مرحله 3: رطوبت و اکسیژن را افزایش دهید
سطح رطوبت برای هچر باید بالاتر از ستر باشد، بنابراین در هنگام قفل کردن باید آنها را متناسب تنظیم کنیم. غشایی که جوجه را احاطه کرده است باید به اندازه کافی مرطوب نگه داشته شود تا جوجه بتواند از آن رد شود. اگر خیلی خشک باشد، جوجه گیر می کند و نمی تواند هچ شود.
در طول دوره ستر، رطوبت دستگاه بین 60-65 مناسب است. اما سه روز قبل از جوجه ریزی به دلیل ایجاد شرایط مناسب برای خروج جوجه از تخم، اوضاع تغییر می کند. در حین قفل کردن و مرحله هچ، رطوبت دستگاه خود را به حدود 70 برسانید.
به هر حال، درصد رطوبت صحیح متفاوت است. این درصد به طور کلی به آب و هوای محلی، دمای فعلی و رطوبت منطقه ای که دستگاه جوجه کشی در آن نگهداری می شود، نوع دستگاه جوجه کشی و غیره متفاوت است و باید بر اساس شرایط محل خود درصد بهینه را بیابید.
جوجه ها پس از رسیدن به این مرحله، به اکسیژن رسانی بیشتر از آنچه در حال حاضر بود نیاز دارند. تهویه ضعیف می تواند منجر به مرگ جوجه ها شود. اطمینان حاصل کنید که دستگاه جوجه کشی که استفاده می کنید علاوه بر تهویه مناسب درون دستگاه، در مکانی با هوای مناسب قرار گرفته است و تهویه مناسبی دارد.
مرحله 4: چرخاندن تخمها را متوقف کنید
اکنون جوجه ها به کمی آرامش احتیاج دارند تا بتوانند در موقعیت مناسب برای جوجه ریزی قرار بگیرند. بنابراین شما باید اکنون چرخاندن تخم ها را متوقف کنید.
مرحله 5: درب را ببندید و تا حد امکان باز نکنید
از حالا تا زمان جوجه ریزی، درب دستگاه جوجه کشی شما باید تا حد ممکن باز نشود و تخمها را لمس یا شمع نکنید. مهم است که سطح رطوبت در طول قفل و جوجه ریزی درون دستگاه جوجه کشی حفظ شود تا جوجه جمع نشود. این اتفاق زمانی می افتد که غشا خشک شده و جوجه نمی تواند حرکت کند و بنابراین نمی تواند جوجه ریزی کند. با باز شدن درب، سطح رطوبت به طور قابل توجهی کاهش می یابد، به همین دلیل از این پس باید تا حد امکان از آن اجتناب شود.