از آن جایی که محل قرارگیری فن در دستگاه جوجه کشی تاثیر بسزایی در تعادل میزان دما و رطوبت و تهویه هوا دارد، باید با دقت انتخاب شود. به طور کلی محل قرار گیری فن ها متناسب با عملکردشان متفاوت می باشد.
انواع فن در دستگاه جوجه کشی
دستگاه های جوجه کشی (دستگاه جوجه کشی بوقلمون، دستگاه جوجه کشی غاز، دستگاه جوجه کشی صنعتی، دستگاه جوجه کشی خانگی) دستگاه هایی برای تکثیر جوجه ها و رشد مناسب آن ها هستند. این دستگاه ها ظرفیت های مختلفی دارند و در چندین طبقه توزیع می شوند. آنچه در رشد جوجه های درون دستگاه اهمیت ویژه ای دارد، تعادل بین اکسیژن و دی اکسید کربن و همچنین دما هر طبقه می باشد. از این جهت در دستگاه های جوجه کشی، دستگاه های کوچکی به نام فن نصب می شوند که بر دو نوع هستند.
نخستین دسته، فن های سیرکولاسیون هستند که وظیفه آن ها گردش هوا و متعادل سازی دما و رطوبت در طبقات می باشد. فن های دسته دوم که با نام فن های تهویه شناخته می شوند، برای به بیرون هدایت کردن دی اکسید های تولید شده از تنفس جوجه ها و جنین ها و همچنین تخلیه نمودن دما اضافه دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید: در جوجه کشی اغلب با چه مشکلاتی مواجه هستیم؟
آشنایی با محل قرارگیری فن در دستگاه جوجه کشی
محل قرارگیری فن در دستگاه جوجه کشی، بستگی به نوع فن در دستگاه های جوجه کشی دارد. معمولا محل قرار گیری و نصب فن سیرکولاسیون، در کنار دستگاه رطوبت ساز می باشد. این فن از فن های دائم الکار می باشد و به صورت بیست و چهار ساعته برای تنظیم و تعادل دما و رطوبت در طبقات دستگاه، فعالیت می کند.
فن های تهویه دما، برخلاف فن های سیرکولاسیون دائم الکار نیستند و بر اساس تنظیمات مخصوص و معمولا هر ۲ ساعت یکبار، فعالیت می کنند. باید بدانید که این فن ها باید در قسمت بالایی دستگاه های جوجه کشی نصب شوند و اگر در قسمت دیگری مورد استفاده قرار گیرند، نمی توانند عملکرد مناسبی را در تهویه دما و دی اکسید کربن داشته باشد.
بیشتر بخوانید: نکات مهم در جوجه کشی
اهمیت محل قرارگیری فن در دستگاه جوجه کشی چیست؟
محل قرارگیری فن در دستگاه جوجه کشی اهمیت بالایی در رشد صحیح جوجه ها و جنین ها دارد. زیرا که اگر فن ها در جای مناسب خود نصب نشوند، در عملکرد آن ها اختلال ایجاد شده و نمی توانند به درستی وظیفه خود را انجام دهند. از آن جایی که دی اکسید کربن، گازی سبک وزن می باشد، اغلب در قسمت بالایی دستگاه جوجه کشی تجمع پیدا می کند. از این جهت فن مخصوص تهویه هوا و دما باید در بالا دستگاه نصب گردد تا بتواند دی اکسید های کربن را زودتر از دستگاه خارج نماید.
فن سیرکولاسیون نیز برای این که بتواند میزان دقیق رطوبت را تشخیص دهد و آن را به تمام طبقات منتقل نماید. باید در کنار دستگاه رطوبت ساز نصب گردد. سرعت هوا در دستگاه جوجه کشی که توسط فن سیرکولاسیون انجام می گیرد، باید بسیار پایین باشد تا در تمام طبقات دما و رطوبت به طور یکسان پخش گردد. ۲۰ الی ۲۴ درجه سانتی گراد، دما مناسب و ۴۰ تا ۵۰ درصد، میزان رطوبت ایده آل در دستگاه جوجه کشی می باشد.
بیشتر بخوانید: علت مرگ جوجه در دستگاه جوجه کشی
آموزش نصب فن در دستگاه جوجه کشی
فن ها به طور کلی بر روی دستگاه های جوجه کشی نصب هستند، اما در شرایطی که فن های دستگاه خراب شوند و نیاز به تعویض داشته باشند، باید خودتان فن ها را نصب نمایید. با دانستن محل قرارگیری فن در دستگاه جوجه کشی، نصب آن چندان کار سخت و دشواری نمی باشد. فن هایی که در بازار ارائه شده اند، اغلب دو سیم و یا سه سیم دارند که این سیم ها برای اتصال برق به فن ها طراحی شده اند.
برای این که فن ها را در دستگاه جوجه کشی نصب کنید، کافی است تا سیم های عایق بندی شده آن را به سیم های برق دستگاه متصل کنید تا با ایجاد برق، عملکرد فن ها آغاز شود. در حال حاضر محتوا های ویدیویی مختلفی در رابطه با این موضوع به اشتراک گذاشته شده اند که می توانند یاری رسان شما برای فهم بهتر و نصب راحت تر فن های دستگاه جوجه کشی، باشند.
بیشتر بخوانید: برخی از مشکلات دستگاه جوجه کشی جویبار
قیمت فن دستگاه جوجه کشی
فن ها متناسب با ابعاد و ظرفیت و محل قرارگیری فن در دستگاه جوجه کشی به سه نوع ۱۲ ولت، ۲۲۰ ولت و فن های صنعتی تقسیم می شوند. فن های ۱۲ ولت و ۲۲۰ ولت همچنین در حداقل ابعاد، یعنی ۶ در ۶، و حداکثر ابعاد، یعنی ۱۲ در ۱۲، تولید شده اند که می توان گفت میزان ولتاژ برق این فن ها و ابعادشان، تاثیر مستقیمی در قیمت آن ها دارند.
البته توجه داشته باشید که تفاوت قیمتی، خللی در عملکرد فن ها ایجاد نخواهد کرد. حداقل قیمت فن ها را می توان معادل ۲۰۰ هزار تومان دانست که برای اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.