شرکــت ماشیــن طیــور جویبــار
تولید کننده انواع دستگاه جوجه کشی

18 مشکل رایج در جوجه ریزی تخم مرغ و علت آن

دانستن علت ناهنجاری جوجه می تواند به شما کمک کند تا در هچ بعدی از بروز آن جلوگیری کنید.شکستن تخمهای هچ نشده، روش مناسبی است. این کار اغلب می تواند به شما نشان دهد که آیا تخم بارور بوده است یا خیر، در چه مرحله ای جنین از بین رفته و احتمالاً چرا، تخمهای نابارور محتویاتی بدون هیچ گونه نشانه ای از جنین یا خون خواهند داشت.

1-تخم های نابارور

  • نرهای عقیم
  • نرخ جوجه ریزی ارثی ضعیف در گله
  • تعداد خیلی زیاد یا خیلی کم نر
  • خروس ها با یکدیگر جنگ می کنند
  • نرهای بیش از حد پیر
  • تغذیه ناکافی یا آب نامناسب برای پرندگان تولید مثل
  • کاهش فصلی باروری مرغ ها به دلیل کاهش طول روز
  • بیماری در گله

مشکلات رایج در جوجه کشی

2- تخم مرغ ها در هنگام شمع زدن در روز 7 نشانه ای ندارند

  • تخم مرغ بیش از حد گرم می شود
  • استفاده نامناسب از دستگاه جوجه کشی
  • دمای اشتباه در اولین مرحله جوجه کشی
  • شرایطن نامناسب گله تولید مثل: تغذیه نامناسب والدین
  • نرخ جوجه ریزی ارثی ضعیف در گله
  • همخونی احتمالی

ناباروری تخم ها در جوجه کشی

3-تخم مرغ فاسد

  • گله پرورش از شرایط مناسب به دور است
  • درجه حرارت خیلی زیاد یا خیلی کم در دستگاه جوجه کشی
  • تخم مرغ خیلی طولانی ذخیره شده است
  • عدم تهویه در دستگاه های مختلف از دستگاه جوجه کشی خانگی گرفته تا صنعتی
  • چرخاندن نامناسب تخمها

4-جوجه ها کاملاً تشکیل شده اما بدون نوک زدن از بین رفته اند

  • رطوبت متوسط کم در دستگاه جوجه کشی
  • رطوبت خیلی کم یا خیلی زیاد در حدود روز 18

5- تخم مرغ نوک زده شده است، اما جوجه در پوسته مرده است

رطوبت متوسط کم و تهویه نامناسب.

6-جوجه چسبناک (آغشته به محتویات تخم مرغ)

دمای متوسط پایین؛ رطوبت متوسط خیلی زیاد؛ تهویه نامناسب.

جوجه های ضعیف در جوجه کشی

7- پوسته خشک به جوجه ها بچسبد

رطوبت کم در زمان جوجه ریزی.

8- جوجه ها خیلی زود با ناف های خونین در حال جوجه ریزی هستند

دما خیلی زیاد است.

9-ناف های ناصاف یا ضعیف التیام یافته

  • دمای بالا یا متغییر در طی دوره جوجه کشی
  • رطوبت بیش از حد در هنگام جوجه ریزی

10- جوجه ها خیلی کوچک هستند

رطوبت کم

11-جوجه های بزرگ و جسمی نرم، کثیف و با بوی بد که هچ شده اما مرده است

  • دمای متوسط پایین
  • تهویه ضعیف
  • عفونت ناف ناشی از آلودگی باکتریایی در تخم مرغ

12- جوجه های ضعیف

بیماری تنفسی در والدین به عنوان مثال برونشیت عفونی (IB).

13-جوجه ها با پر کم و کوتاه

  • درجه حرارت بالا
  • رطوبت کم
  • تهویه بیش از حد در زمان جوجه ریزی.

14- جوجه ها با مشکل تنفسی

  • دمای متوسط خیلی کم
  • تخم مرغ بیش از حد طولانی ذخیره می شود
  • ذخیره نامناسب تخم مرغ قبل از جوجه کشی.

15-جوجه ریزی دیررس، جوجه ها تا بعد از روز 21 شروع به نوک زدن نمی کنند

  • دمای بیش از حد در 3 روز آخر جوجه کشی
  • تهویه نامناسب در دستگاه جوجه کشی.

16-جوجه های کثیف

  • دمای بیش از حد در 3 روز آخر جوجه کشی
  • ذخیره نامناسب تخمها قبل از جوجه کشی.

17-جوجه های معلول، منقار متقاطع، چشم از دست رفته، گردن خمیده، انگشتان کج، پاهای بازشده

  • دمای بیش از حد در 3 روز آخر جوجه کشی
  • ذخیره نامناسب تخم مرغ
  • مسائل وراثت
  • دمای نامناسب در طی جوجه کشی
  • تغذیه نامناسب یا نادرست والدین
  • سینی های جوجه ریزی برای ایستادن جوجه ها خیلی صاف هستند.

18-جوجه های بدشکل

  • تغذیه نامناسب یا نادرست والدین
  • چرخش یا تنظیم نامناسب تخم مرغ در دستگاه جوجه کشی
  • تهویه نامناسب
  • دمای ماشین جوجه کشی به طور غیر طبیعی بالا یا غیر طبیعی پایین
  • رطوبت ناکافی
  • مسائل ارثی
  • ترک پوسته به دلیل مسائل طبیعی
  • وراثت یا تغذیه
  • آسیب یا لرزش تخم مرغ در حال انتقال
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *