شرکــت ماشیــن طیــور جویبــار
تولید کننده انواع دستگاه جوجه کشی

پارامتر های مهم جوجه کشی

از پارامتر های مهم جوجه کشی، کنترل دما، رطوبت، تهویه و چرخش تخم است. نتایج ضعیف معمولاً با کنترل نامناسب دما و یا رطوبت ایجاد می شوند. کنترل نادرست به این معنی است که دما یا رطوبت برای مدت زمان طولانی بسیار زیاد یا خیلی کم است که در رشد و نمو طبیعی جنین اختلال ایجاد می کند. نتایج ضعیف همچنین در اثر تهویه نامناسب، چرخش نامناسب تخمها و عدم رعایت نکات بهداشتی دستگاهها یا تخمها ایجاد می شود.

پارامتر های مهم جوجه کشی
pluimvee; hoenders; broilers; hoenderboerdery; hoendervleis; witvleis;

کنترل دما در جوجه کشی

با استفاده از دستگاه جوجه کشی که با فن گرما را پخش میکند، بهترین دما در 100 درجه فارنهایت است. نوسانات جزئی (کمتر از ½ درجه) بالاتر یا کمتر از 100 درجه مشکلی ندارد، اما اجازه ندهید دما بیش از 1 درجه تغییر کند. زمان طولانی مدت در دمای بالا یا پایین موفقیت در جوجه ریزی را کاهش می دهد. بویژه دمای بالا خیلی خطرناک است.

ماشین جوجه کشی که دمای بالاتری دارد تمایل به تولید هچ زودرس دارد. اگر دما طولانی مدت پایین باشد، تمایل به جوجه ریزی دیررس دارد. در هر دو مورد درصد جوجه های هچ شده کاهش می یابد. همچنین اگر دما خیلی افزایش یابد باعث مرگ جنین و شکست کامل هچ می شود.

ماشین جوجه کشی جویبار با داشتن سنسورهای دقیق حرارت (Pt 500 ) و همچنین سیستم کنترل هوشمند بطور لحظه ای هرگونه تغییر را بررسی می کند و اجازه نمی دهد تا حرارت از استاندارد بیشتر یا کمتر شود.

رطوبت در ماشین جوجه کشی

رطوبت نیز باید با دقت کنترل شود تا از افت غیرضروری رطوبت تخم جلوگیری کند. رطوبت نسبی در دستگاه جوجه کشی ستر و تا 3 روز قبل از جوجه ریزی باید در 58-60 درصد باقی بماند. هنگام جوجه ریزی، رطوبت به 65 درصد رطوبت نسبی یا بیشتر افزایش می یابد.

سیستم رطوبت در دستگاه جوجه کشی خانگی و نیمه صنعتی همانند دستگاه جوجه کشی صنعتی جویبار، بهترین و قابل اعتماد ترین روش برای تامین رطوبت مورد نیاز در داخل ماشین جوجه کشی را دارد. در زمان افت رطوبت سیستم کنترل با فرمانی که به نازل، شیر برقی و پمپ آب می دهد، آب را با فشار بالا به صورت قطرات بسیار ریز اسپری می کند و خیلی زود به حد مطلوب میرساند.

تهویه در فرآیند جوجه کشی

تهویه در طی فرآیند جوجه کشی بسیار مهم است. در حالی که جنین در حال تکامل است، اکسیژن از طریق پوسته وارد تخم می شود و دی اکسید کربن به همان روش خارج می شود. با جوجه ریزی جوجه ها، آنها به اکسیژن تازه بیشتری نیاز دارند.

دستگاه جوجه کشی ماشین طیور جویبار متناسب با تعداد تخم و حجم دستگاه دارای فنهای متفاوت و متناسب می باشد که هوا را به صورت یکنواخت در داخل ماشین جوجه کشی به گردش در می آورد تا به همه تخمها و جوجه ها برسد که این نتیجه سال ها تجربه در تولید دستگاه جوجه کشی صنعتی است.

در دستگاه جوجه کشی جویبار، با رشد جنین ها، دریچه ی هوای بغل دستگاه به تدریج بیشتر باز می شوند تا با ورود هوای تازه تقاضای اکسیژن بیشتر جنین را تأمین کنند.

چرخش تخم ها

تخمها در طول دوره جوجه کشی حداقل باید 4-6 بار در روز چرخاند شوند. در 3 روز آخر قبل از جوجه ریزی دیگر تخم ها را نچرخانید. جوجه ها در حال هچ هستند و نیازی به چرخش ندارند. برای حفظ دما و رطوبت مناسب، در هنگام جوجه ریزی درب دستگاه جوجه کشی را بسته نگه دارید. دریچه های هوا باید در مراحل آخر جوجه ریزی تقریباً باز باشند.

چرخش تخمها در دستگاه جوجه کشی ماشین طیور جویبار به صورت کاملا اتوماتیک بوده و توسط فرمانی که سیستم کنترل به موتور چرخش میدهد(برقی و یا پنوماتیکی) انجام می گیرد.

مقدار فاصله زمانی بین دو چرخش را می شود بطور دلخواه تنظیم کرد. دستگاه بصورت پیش فرض هر یکساعت یک گردش به راست یا چپ انجام می دهد.

نکته بعدی که باید توجه شود این است که تخمها  طوری در دستگاه جوجه کشی قرار بگیرند که انتهای بزرگ بالا باشد. این امر جنین را قادر می سازد تا در موقعیت مناسب برای جوجه ریزی بماند. هرگز تخمهای را با انتهای کوچک به سمت بالا قرار ندهید.

جداول زیر، فاکتورهای اصلی جوجه کشی و مقادیر هرکدام را که بهترین شرایط جوجه کشی ایجاد می کند را نشان می دهد.

پارامترهای جوجه کشی مطلوب برای تخم مرغ در دستگاه های جوجه کشی یک مرحله ای به شرح زیر است:

19-216-181-5روز
37.2-3737.5-37.737.8-38دما(درجه سانتی گراد)
58-6051-5354-56رطوبت(درصد)  (broiler)
56-5850-5253-55رطوبت(درصد)  (layers)
– برای دستگاه های جوجه کشی صنعتی: هر ساعت یک بار چرخش

(چرخش ماشین)

– برای چرخش دستی: حداقل هر 3 ساعت یک بار

چرخش تخم ها

پارامترهای جوجه کشی مطلوب برای تخم اردک روسی به شرح زیر است:

32-343116-308-154-71-3روز
37-37.237.5-37.737.6-37.8دما(درجه سانتی گراد)
68-725254-5656-58رطوبت(درصد)
-برای دستگاه های جوجه کشی صنعتی: هر ساعت یک بار چرخش (چرخش ماشین)

– برای چرخش دستی: حداقل هر 3 ساعت یک بار

چرخش تخم ها
   

 

دو بار در روز

 

 

یک بار در روز

 

 

یک بار در روز

 خنک کننده

(خارج کردن تخم مرغ از دستگاه جوجه کشی برای دستگاه های جوجه کشی بدون سیستم خنک کننده اتوماتیک)

پارامترهای جوجه کشی مطلوب برای تخم اردک به شرح زیر است:

26-282514-248-134-71-3روز
37.2-37.437.3-37.537.6-37.8دما(درجه سانتی گراد)
68-725254-5656-58رطوبت(درصد)
-برای دستگاه های جوجه کشی صنعتی: هر ساعت یک بار چرخش (چرخش ماشین)

– برای چرخش دستی: حداقل هر 3 ساعت یک بار

چرخش تخم ها
   

 

یک یا دوبار در روز

 

 

یک بار در روز

 

 

یک بار در روز

 خنک کننده

(خارج کردن تخم مرغ از دستگاه جوجه کشی برای دستگاه های جوجه کشی بدون سیستم خنک کننده اتوماتیک)

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *